Din cauza programului încărcat, a trecut ceva timp de când am postat un meniu săptămânal, dar e timpul pentru a începe din nou.
Știu că este apreciat de părinți pentru că le este mai ușor să se organizeze cu mesele, iar dacă citești până la final vei avea bonus rețeta minunată de prăjitura cu cocos. Este delicioasă!
Știi și tu că timpul este limitat atunci când ai copii mici, așa că am nevoie de ajutorul tău. Pentru a putea să continui să creez conținut care să te ajute să gătești mese sănătoase și delicioase pentru famila ta, dar și să postez rețetele din meniuri, donează o cafea aici.
Luni
Mic dejun: Omletă cu legume
Prânz: Borș ucrainean (găsești aici rețeta)
Cină: Lasagna
Marți
Mic dejun: Clătite cu ricotta, fructe și mascarpone
Prânz: Borș ucrainean
Cină: Vită Stroganoff cu orez (găsești aici rețeta)
Miercuri
Mic dejun: Fulgi de ovăz cu lapte (recomand pe aceștia de la Niavis)
Prânz: Vită Stroganoff cu orez
Cină: Pui cu smântână la cuptor și cartofi dulci
Joi
Mic dejun: Tartine cu avocado, brânză și cremă de brânză
Prânz: Pui cu smântână la cuptor și cartofi dulci
Cină: Șalău la cuptor cu broccoli
Vineri
Mic dejun: Ou fiert cu roșii și avocado
Prânz: Supă de găluște
Cină: Șalău la cuptor cu broccoli
Sâmbătă
Mic dejun: Semințe de chia hidratate in lapte cu fructe (noi folosim semințe de la Niavis)
Prânz: Supă de găluște
Cină: Pizza de casă ( găsești rețeta aici)
Duminică
Mic dejun: Clătite cu fructe și iaurt grecesc
Prânz: Mâncare de mazăre cu pui
Cină: Paste Bolognese
Prăjitură cu cocos
Ingrediente:
- Pentru foi:
- 2 ouă
- 50g zahăr de cocos (poți folosi alt îndulcitor, de exemplu miere)
- 100ml ulei
- 100ml lapte
- 150g făină
- 10g praf de copt
- 50g de carob/pubră de roșcove (recomand carob Niavis, nu este amar)
- Pentru crema:
- 600ml lapte
- 150g de griș
- 150g nucă de cocos
- o păstaie de vanilie
Preparare:
Pregătim umplutura: Punem laptele la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm păstaia de vanilie, apoi treptat grișul. Fierbem până se umflă grișul, după care luăm oala de pe foc și adăugăm nuca de cocos. Amestecăm și lăsăm să se răcească puțin.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 20×30 cm.
Mixăm ouăle întregi cu zahărul și puțină sare până se topește zahărul. Adăugăm treptat uleiul și laptele mixând cu viteză redusă. Incorporăm treptat și făina amestecată cu praful de copt și carob. Obținem un aluat curgător, puțin mai gros ca și consistență.
Turnăm jumătate din cantitatea de aluat în tava de copt, o întindem ușor cu lingura și băgăm tava la cuptor timp de 5 minute. Această operațiune este necesară pentru ca aluatul să fie mai tare atunci când punem crema peste el.
Turnăm și cealaltă jumătate de aluat deasupra, o întindem ușor și coacem prăjitura timp de 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a ne asigura că este coaptă.
Scoatem prăjitura și o lăsăm să se răcească complet înainte de a o tăia.
Sfaturi:
- Puteți decora prăjitura cu fulgi de cocos suplimentari sau cu ciocolată rasă.
- Dacă doriți o cremă mai fină, puteti mixa grisul cu laptele rece inainte de a-l pune la fiert.
- Prăjitura se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile.
Sursa: www.haisagatim.ro/prajitura-cu-cocos.html
Descoperă mai multe la Mama lui Vladimir
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.