În acest articol, vă împărtășesc meniul săptămânal al familiei mele, care include o varietate de alimente sănătoase și delicioase, potrivite pentru copii. Meniul este ușor de preparat și poate fi adaptat în funcție de preferințele alimentare ale familiei voastre.
Planificarea meniului săptămânal vă poate economisi timp și bani
Planificarea meniului săptămânal vă poate economisi timp și bani în mai multe moduri. În primul rând, vă ajută să cumpărați ingredientele necesare în avans, ceea ce vă scutește de a merge la supermarket de mai multe ori pe săptămână. În al doilea rând, vă ajută să evitați să cumpărați alimente pe care nu le veți folosi, ceea ce poate duce la economii financiare. În cele din urmă, vă ajută să fiți mai eficienti în bucătărie, ceea ce vă economisește timp.
Luni
Mic dejun: Ovăz cu fructe și nuci
Prânz: Supă de linte cu pâine prăjită
Cină: Ardei umpluți cu orez și carne
Marți
Mic dejun: Iaurt grecesc cu fructe și granola
Prânz: Supă de linte cu pâine prăjită
Cină: Somon la cuptor cu orez
Miercuri
Mic dejun: Lipie cu omletă și legume
Prânz: Somon la cuptor cu orez
Cină: Chifteluțe cu sos de roșii și piure de cartofi
Joi
Mic dejun: Clătite cu gem sau miere
Prânz: Chifteluțe cu sos de roșii și piure de cartofi
Cină: Curcan la cuptor cu legume
Vineri
Mic dejun: Clătite cu fructe
Prânz: Ciorbă de legume
Cină: Vită Stroganoff cu orez
Sâmbătă
Mic dejun: Pancakes cu fructe și sirop de arțar
Prânz: Ciorbă de legume
Cină: Vită Stroganoff cu orez
Duminică
Mic dejun: Ou fiert cu roșii și avocado
Prânz: Friptură de pui cu legume sotate
Cină: Pizza de casă
Bonus: rețeta de Vită Stroganoff
Ingrediente:
- 40 g ulei de măsline
- 600 g mușchi de vită, tăiat fâșii (1 x 1 x 4 cm)
- 2 prize piper, proaspăt măcinat
- 1 linguriță sare
- 100 g ceapă, tăiată bucăți
- 1 cățel de usturoi
- 250 g ciuperci proaspete, tăiate sferturi
- 30 g apă
- 10 g amidon
- 1 linguriță muștar
- 200 g smântână
Preparare:
Înăbușim carnea de vită in jur de 7-8 minute. Trebuie să fie fragedă. Punem deoparte și adăugăm deasupra sare și piper.
Călim ceapa și usturoiul. Adăugăm peste ciupercile și asezonăm cu pieper și sare.
Carnea a lăsat un suc. Adăugați peste legume sucul de la carne, apa, și amidonul. Gatiți câteva minute.
Adăugați smântâna și muștarul și mai gătiti câteva minute.
Adăugați carnea peste sos.
Poftă bună!
Descoperă mai multe la Mama lui Vladimir
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Pingback: Meniu săptămânal și bonus rețeta pentru prăjitura cu cocos