Dezvoltare prin joc: 4 jocuri captivante pentru stimularea fizică și cognitivă

Dezvoltare prin joc: 4 jocuri captivante pentru stimularea fizică și cognitivă

Dragă mamă, știu că îți dorești să îți vezi copilul crescând frumos și sănătos, dar și distrându-se și învățând lucruri noi. De aceea, am pregătit pentru tine o listă cu 4 jocuri captivante, care îl vor ajuta pe micuțul tău să își dezvolte atât corpul, cât și mintea.
Sunt jocuri simple, dar eficiente, pe care le poți face acasă sau în aer liber, cu obiecte pe care le ai la îndemână. Hai să vedem despre ce este vorba:

Alergatul cu baloane:

Ce face bine: Îi crește rezistența fizică și îi îmbunătățește coordonarea.
Cum se joacă: Umflă câteva baloane colorate și lasă-le pe jos. Spune-i copilului să alerge după ele, să le dea cu piciorul sau cu mâna sau să sară peste ele, fără să le spargă. O să se distreze de minune și o să își consume energia.

Vânătoarea de comori cu exerciții fizice:

Ce face bine: Îl stimulează să facă mișcare și să gândească strategic.
Cum se joacă: Scrie pe niște bilețele diferite exerciții fizice (ex. fă 10 genuflexiuni, 5 rostogoliri, etc.) și ascunde-le prin casă sau prin grădină. Fă o listă cu locurile unde le-ai ascuns și dă-i-o copilului. Spune-i că trebuie să găsească bilețelele și să facă exercițiile pentru a primi comoara (poate fi o gustare, o jucărie sau orice altceva).

Hokey-pokey:

Ce face bine: Îi dezvoltă coordonarea și abilitatea de mișcare.
Cum se joacă: Dă drumul la muzică și invită-l pe copil să danseze cu tine. Alege o melodie care are versuri cu indicații de mișcare (ex. “Pune mâna dreaptă înainte, pune mâna dreaptă înapoi”) și urmați-le împreună.

Circuit de obstacole:

Ce face bine: Îi crește agilitatea și viteza.
Cum se joacă: Construiește un circuit de obstacole prin casă sau prin grădină, folosind obiecte precum cutii, corzi, conuri etc. Spune-i copilului să treacă prin circuit cât mai repede poate, sărind peste cutii, trecând sub corzi, alergând între conuri etc.
Acestea sunt doar câteva idei de jocuri care îl vor ajuta pe cel mic să se dezvolte fizic și cognitiv. Poți adapta jocurile în funcție de vârsta și nivelul lui de dezvoltare, dar și de spațiul și materialele pe care le ai la dispoziție. Important este să vă distrați și să vă bucurați de timpul petrecut împreună.

Dacă vrei mai multe idei de jocuri și activități pentru cei mici, te invit să vizitezi site-ul Gymboland, unde vei găsi o mulțime de locuri de joacă în cele mai mari orașe din țară: București (Promenada, Mega Mall, Sun Plaza și AFI Cotroceni), Ploiești (Shopping City, Afi Ploiești, Prahova Value Center) si Constanța (Vivo, City Park).
Aici, copiii se pot juca în siguranță și pot descoperi o lume plină de culoare și imaginație.
Fie că vin singuri sau cu prieteni, distracția este garantată. Și nu uita, la final de zi, vor pleca de acolo nu doar cu amintiri frumoase, ci și cu noi prieteni.


Descoperă mai multe la Mama lui Vladimir

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

41 thoughts on “Dezvoltare prin joc: 4 jocuri captivante pentru stimularea fizică și cognitivă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian