De când am copii, bucătăria este un loc în care mă simt ca acasă. Vreau să le ofer celor mici o alimentație sănătoasă și echilibrată, dar știu că gătitul poate fi o provocare, mai ales atunci când ai copii mici.
Pentru a vă inspira și ajuta să preparați mese delicioase pentru familia voastră, vă împărtășesc meniul nostru săptămânal. Hai să vedem ce vom mânca săptămâna aceasta!
Sper să vă placă ideile mele!
Și nu uitați, sunteți bineveniți să comentați și să împărtășiți cu mine propria voastră listă de meniu săptămânal. Cu cât suntem mai mulți, cu atât avem mai multe idei să ne hrănim creativitatea în bucătărie!
Știi și tu că timpul este limitat atunci când ai copii mici. Pentru a putea să continui să creez conținut care să vă ajute să gătiți mese sănătoase și delicioase pentru familia voastră, vă rog să donați o cafea aici.
Luni
Mic dejun: Omletă cu roșii și mozzarella fresca
Prânz: Ciorbă de curcan
Cină: Mazăre cu pui
Marți
Mic dejun: Clătite cu ricotta, fructe și mascarpone
Prânz: Ciorbă de curcan
Cină: Somon cu broccoli
Miercuri
Mic dejun: Fulgi de ovăz cu fructe de pădure și nuci
Prânz: Supă cremă de dovleac cu crutoane
Cină: Vită cu cartofi dulci copți
Joi
Mic dejun: Omletă cu legume
Prânz: Supă cremă de dovleac cu crutoane
Cină: File de păstrăv la cuptor cu legume la grătar
Vineri
Mic dejun: Ou fiert cu roșii și avocado
Prânz: File de păstrăv la cuptor cu legume la grătar
Cină: Paste Bolognese
Sâmbătă
Mic dejun: Măciniș pentru lăptic
Prânz: Paste Bolognese
Cină: Tocăniță de dovleac cu carne tocată de vită
Duminică
Mic dejun: Clătite cu fructe și iaurt grecesc
Prânz: Tocăniță de dovleac cu carne tocată de vită
Cină: Pui la grătar cu cartofi
Bonus: Rețeta Supă cremă de dovleac
Ingrediente:
- 1 dovleac plăcintar copt și răcit
- 1 ceapă medie
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 litru de supă de legume
- 100 ml de smântână
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper negru măcinat
- 1/2 linguriță de nucșoară rasă
- Crutoane
Mod de preparare:
- Curățați dovleacul și îndepărtați semințele. Tăiați-l cubulețe.
- Tocați ceapa și morcovii.
- Fierbeți cartofii în apă cu sare timp de 15 minute.
- Într-o oală, încingeți uleiul de măsline și adăugați ceapa și morcovii. Sotați-i timp de 5 minute, până se înmoaie.
- Adăugați dovleacul, supa de legume și smântâna. Fierbeți timp de 20 de minute, până când dovleacul este fiert.
- Pasați supa cu blenderul până se obține o cremă fină.
- Adăugați sare, piper negru măcinat și nucșoară rasă.
- Serviți supa cu crutoane.
Tu ai un meniu săptămânal pe care îl urmezi?
Descoperă mai multe la Mama lui Vladimir
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Cele mai bune sfaturi
Super tare meniu! 5 stele!