4 zile de muncă de acasă sau telemuncă: avantaje pentru părinți

4 zile de muncă de acasă sau telemuncă: avantaje pentru părinți

Telemuncă și Legea 241/2023: Beneficii pentru părinți

A fost publicată recent Legea 241/2023 în Monitorul Oficial, care aduce o schimbare semnificativă pentru viața noastră profesională și personală. Te întrebi despre ce e vorba?

Ei bine, acum ai posibilitatea să lucrezi de acasă sau în regim de telemuncă timp de 4 zile pe lună, pentru a avea grijă de cel mic dacă are vârsta până la 11 ani.

Vom explora împreună toate detaliile și cum să profiți la maxim de această oportunitate.

Ce aduce nou Legea 241/2023?

Noua lege, intrată în vigoare la data de 24 iulie 2023, oferă părinților posibilitatea de a lucra de acasă sau în regim de telemuncă, dacă natura jobului nu necesită prezența fizică la birou. Este o veste minunată pentru tine, care îți dorești să petreci mai mult timp alături de micuțul tău.

Cum funcționează?

Totul e foarte simplu! Dacă ești angajat și ai un copil cu vârsta de până la 11 ani, poți solicita să lucrezi de acasă pentru 4 zile în fiecare lună. Nu trebuie să-ți faci griji dacă și celălalt părinte este angajat, deoarece există o opțiune pentru asta. În cazul în care și celălalt părinte este salariat, trebuie doar să depui o declarație pe propria răspundere, prin care să confirmi că timp de aceeași perioadă, acesta nu lucrează în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă.

Ce mai trebuie să știi?

E important să fii pregătit pentru această schimbare. Dacă beneficiezi de aceste zile de lucru de acasă, ai responsabilitatea să asiguri toate mijloacele necesare pentru a-ți desfășura activitatea conform cerințelor postului tău. Asigură-te că ai tot ceea ce îți trebuie pentru a fi eficient și productiv în noua ta locație de lucru.

4 comentarii la “4 zile de muncă de acasă sau telemuncă: avantaje pentru părinți

  1. Cristina I a spus:

    Este binevenita mai ales pentru parintii cu copii de scoala! Pentru ceilalti e destul de greu sa si muncesti si sa si petreci timp cu cel mic…..

  2. Bianca Ciugudean a spus:

    Salut! Daca eu sunt in CCC cu al doilea bebe, primul copil are deja 4 ani, sotul poate beneficia de aceasta lege? Munca ii permite in mod normal, dar de la HR i-au spus ca daca eu sunt ii CCC nu il lasa… desi legea nu zice nimic despre asta. Multumesc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian