Cursuri prenatale si implicarea sotului

Inscrierea la cursurile prenatale

Probabil in ziua de astazi mai toate viitoarele mamici stiu de existenta acestor cursuri prenatale, dar poate nu toate se incumeta sa se inscrie.
Credeti-ma pe cuvant, merita sa va inscrieti la astfel de cursuri. Pe mine personal m-au ajutat sa fiu cat de cat pregatita pentru venirea pe lume a lui bebe Vladi. Si spun cat de cat pentru ca niciodata nu vei fi pregatita in intregime pentru ceea ce urmeaza, pana la urma este o experienta noua.

Primul curs prenatal la care am luat parte a fost cand aveam in jur de 25 de saptamani de sarcina, si surprinzator cel care a venit cu initiativa a fost sotul meu.

Cursuri prenatale pentru viitori tatici care vor sa se implice

Dad to be academy, un curs care a durat 2 zile, structurat sa vina in ajutorul viitorilor tati care vor sa fie implicati activi in cresterea bebelusilor. Pe langa asta, primesc si atestat de puericultura. Ii ajuta sa adauge 10 zile libere la cele 5 oferite de catre stat in primele zile ale nasterii copilului.

La acest curs prenatal viitorii tatici pot veni insotiti de sotiile lor. Afla despre nasterea bebelusului, ingrijirea nou-nascutului, alaptare, diversificare, siguranta bebelusului si multe altele.

Datorita acestui curs si ca am fost impreuna, ne-a ajutat sa fim pe aceiasi unda in momentul in care am nascut si sa avem in mare parte aceleasi informatii legate de cresterea bebelusului.

Cursuri prenatale si implicarea sotului Mama lui Vladimir

Tatal-o mama fara sani

El a fost foarte incantat de informatiile aflate si pot sa va spun ca s-a implicat foarte mult in cresterea lui Vladimir si inca ma ajuta foarte mult , dupa 10 luni de la nastere.


S-a ghidat dupa o expresie auzita destul de des la curs : „Tatal este o mama fara sani”. Practic in afara de alaptat, poate face orice face mama.


Alte cursuri prenatale la care am participat :

  • Alaptare
  • Somnul bebelusului
  • Siguranta bebelusului
  • Puericultura si ingrijirea bebelusului
  • Nasterea naturala

Exista si cursuri gratuite sustinute de diferite organizatii sau asociatii (de exemplu Asociatia SAMAS ).

Si in cadrul Targurilor si expozitiilor pentru bebelusi si viitoare mamici se tin cursuri gratuite. Informati-va din timp pentru ca este nevoie de inscriere in prealabil si locurile de obicei sunt limitate.

Asa ca, viitoare mamici, profitati de timpul pe care il aveti inainte de nasterea bebelusului pentru a va lamuri si informa din surse sigure. De asemenea lasati partenerul sa va ajute cu bebelusul, credeti-ma, poate face treaba la fel de buna ca si voi!

4 comentarii la “Cursuri prenatale si implicarea sotului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian