Prima aniversare a bebelusului

Cand a trecut 1 an?

Parca ieri eram in sala de nastere si am facut cunostinta pentru prima data cu Vladimir. A trecut un an de atunci si avem prima aniversare.

A trecut un an ca si cum nu ar fi fost. A fost un an greu, obositor, dar plin de cele mai frumoase amintiri: prima strangere involuntara de deget, primul somn la pieptul nostru, primul zambet, prima bataie din palme în semn de bravo, primul hohot de ras, primii pasi si pentru prima oara cuvintele “mama” si “tata”. A fost un an în care cuvintele “pentru prima data” au insemnat mai mult ca oricand, iar acum avem prima aniversare.

Am ales ca petrecerea sa fie 2 in 1: aniversarea de 1 an si taierea motului.

Vladimir s-a nascut de ziua mea, mi-a facut cel mai frumos cadou posibil. Petrecerea de un an va fi doar despre el, doar este prima aniversare a lui.

Ce semnificatie are taierea motului?

Daca micutul este baiat – i se taie o suvita de par, daca e fetita – i se rupe turta si i se poate taia si motul. Nasii sunt responsabili cu aceasta misiune si se spune ca taierea parului indeparteaza frica sarbatoritului, iar acesta va deveni un curajos si nimic nu-i va mai sta în cale.

Ce contine tavita pentu mot?


Desigur ca fiecare parinte isi doreste ca al sau copil sa devina un om de succes. Fiecare familie pune ce considera pe tavita pentru mot.

De obicei, pe tavita copilului se pun bani, cosmetice, bijuterii, o carte, un stilou, un caiet, o verigheta, cheile de la mașina, obiecte muzicale etc. Fiecare obiect semnifică ceva.

Bineînțeles ca banii semnifica bunastarea, cartea simbolizează educația aleasa, stiloul, talentul la scris etc. Obiectele trebuie sa fie la vedere, sa fie aranjate frumos si sa nu fie aglomerate.

Traditia spune ca primele trei obiecte, pe care copilul le alege de pe tavita sunt semnificative pentru viitorul copilului.

Organizarea petrecerii

Avand in vedere situatia actuala cu coronavirusul, nu am avut multi invitati la petrecere. Am ales sa invitam doar parintii, nasii si cativa prieteni apropiati care au venit cu copii.

Ca si locatie, am vrut ceva in aer liber, sptios, copii sa se poata juca in voie iar noi sa ii putem observa in permanenta. Asa ca, dupa cateva cautari am ales Happy Place. Avea ce ne doream noi: curte sptioasa si verde, cu loc de gratar, locuri de joaca, terasa mare acoperita.

Petrecerea a fost mai mult un barbeque party, foarte relaxat totul. Exact ce ne-am dorit pentru prima aniversare a lui Vladimir.

Vladimir s-a jucat si alergat pe iarba alaturi de ceilalti copii, pana la epuizare. Inainte de taierea motului, a tras si un somnic de o ora sa fie odihnit cand va ramane fara par :).

A venit si momentul sa taiem „faimosul” mot, Vladimir nu are mult par, dar nasa a gasit o suvita destul de lunga sa o lege pentru a o taia.

Dupa acest moment, a venit timpul sa aleaga 3 obiecte de pe tavita pregatita. Au fost asezate cu grija diverse obiecte: papiota cu ac, stetoscop, carte, caiet, pix, creion, chei de la masina, bani, card, etc.

Toata lumea s-a apropiat sa vada ce va alege Vladimir de pe tavita. A ales: papiota cu ac (posibil designer vestimentar :)), creion si o bacnota de 100 lei.

Prima aniversare a bebelusului Mama lui Vladimir 5
Prima aniversare a bebelusului Mama lui Vladimir 1

La putin timp dupa taierea motului, a venit si momentul tortului, mult asteptat de catre copii. Pana sa il taiem au intrebat de multe ori daca mai dureaza mult, nu mai aveau rabdare. Cei drept arata minunat.

Ca tema am ales Baby Boss, este o animatie pe care am vizionat-o de cateva ori cand eram insarcinata. Vladimir imi aminteste de Baby Boss.

Tortul a fost un Carrot Cake delicios cu crema de branza, apreciat si de adulti, dar si de copii.

Prima aniversare a bebelusului Mama lui Vladimir 8

Petrecerea a tinut in jur de 6 ore, adultii ar mai fi vrut sa stea, dar copii deja obositi dupa atata joaca voiau acasa in pat.

Cum a fost prima petrecere a bebelusului vostru?

5 comentarii la “Prima aniversare a bebelusului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian