Febra la bebelusi

Prima data febra

Febra la bebelusi este o reactie de autoaparare a organismului. Atunci cand sanatatea bebelusului este amenintata de un agent patogen, temperatura corpului creste. Temperatura normala a unui bebelus este cuprinsa intre 36 si 38 de grade Celsius.

Primul episod de febra serioasa a lui Vladimir cred ca a fost cel mai stresant lucru de cand s-a nascut.
Febra a debutat noaptea ( ca nu se putea altfel ), dar nu era foarte mare, in jur de 38 grade.


Temperatura masurata dimineata depasea 39 grade, si nu ceda la antitermic. Am sunat medicul de familie, sa ii povestesc ce s-a intamplat. M-a sfatuit sa ii dau la 4 ore alternativ Panadol si Nurofen. La nevoie impachetari cu apa calduta, ca sa ii scad febra. Acesta fiind si tratamentul clasic pentru febra la copii.

Alte simptome nu avea, iar temperatura pe timpul zilei era cat de cat constanta si nu depasea 39 de grade. Noaptea, probabil din cauza ca imunitatea scade, temperatura incepea sa creasca, chiar daca au trecut mai mult de 12 ore de cand primea antitermic.


Dimineata ne-am programat la pediatru. Deja nu mai puteam astepta, este periculos ca un bebelus sa aiba de doua zile febra, iar ingrijorarea mea crestea de la ora la ora.

Febra la bebelusi in vremea Coronavirusului


Avand in vedere situatia actuala cu Coronavirusul, in orice clinica medicala se efectueaza un triaj. Desigur, Vladimir avea febra si toata lumea a intrat in panica, desi anuntasem ca asta este motivul pentru care ne prezentam la medic. Inteleg situatia, fiecare doreste sa se protejeze la locul de munca. In special cadrele medicale, iar toti pacientii care vin cu febra, sunt suspecti de Coronavirus.


Am fost dusi intr-o camera de izolare. Medicul a venit echipat cu combinezon si masca cu viziera. Vladi desi avea febra era bine-dispus si nu s-a speriat.
Medicul l-a consultat, l-a verificat peste tot, iar diagnosticul pus a fost otita acuta.

Febra bate-o vina Mama lui Vladimir 1


I-au fost recomandate analize de sange , pentru a verifica daca este nevoie de antibiotic.

Nota: Nu acceptati antibiotic fara analize in prealabil. Stiu ca sunt inca medici care recomanda, chiar si la telefon. La un moment dat organismul capata rezistenta la antibioticul respectiv si in caz de nevoie, nu va mai functiona!


Aveam emotii legate de recoltare, sa nu il doara, sa nu se sperie, dar doamnele de la recoltare au fost minunate cu el, abia daca a plans si totul a durat foarte putin.


Rezultatele au venit in cateva ore. Am discutat cu medicul si nu a fost nevoie de antibiotic, se pare ca infectia era de natura virala. Pe langa antitermice, au mai fost recomandate niste picaturi pentru urechi, iar a doua zi nu a mai facut febra.


Pentru siguranta, am fost si la un medic ORL . Ne-a confirmat ca totul este inspre bine, iar in curand Vladimir isi va reveni in totaliate.


Am trecut cu bine de primul episod cu febra serioasa, iar sfatul meu este, indiferent ce va spun apropiatii ( tratamente, etc), mergeti la medic! Febra la bebelusi poate fi periculoasa. Se pot deshidrata foarte repede, si de la febra la complicatii foarte grave este doar un pas!


Sanatate multa!

La voi cum a fost primul episod de febra?


Descoperă mai multe la Mama lui Vladimir

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

5 comentarii la “Febra la bebelusi

  1. Violeta a spus:

    Groaznic a fost pentru mine, nu stiam ce sa fac, medicul nu raspundea, asa ca am ajuns la urgenta. Ne-a trimis acasa de acolo pentru ca nu era nimic urgent. Dar pentru mine era.

  2. Isabela a spus:

    Inca nu am avut niciun episod de febra cu bebelusul, sper sa nu am prea curand. Dar e bine de stiut ce sa facem in anumite situatii. Util articolul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian