Idei de activități și jocuri creative pentru copiii de 2 ani

  • Familie
Idei de activități și jocuri creative pentru copiii de 2 ani Mama lui Vladimir 10

Mulți dintre voi m-ați întrebat despre idei de activități și jocuri creative pentru copii. Cu ce îl țin ocupat pe Vladimir când nu ieșim afară și cum asociem jocul cu învățarea.

Fiecare copil trebuie să conștientizeze, încă de la vârste mici, că poate fi distractiv să înveți. Activitățile educative distractive pentru copii oferă o doză semnificantă de învățare și divertisment.

Cei mici sunt într-o continuă dezvoltare, prin urmare cele mai bune jocuri sunt adesea cele care le oferă o provocare. Secretul în a ține pasul cu energia lor nelimitată stă în găsirea unor jocuri care să îi facă nerăbdători și entuziasmați. Dacă ai nevoie de inspirație, iată câteva dintre cele mai bune idei de activități și jocuri pentru copiii peste 2 ani pe care le-am găsit pe site-ul copilărești.ro.

Joc educativ Încuie și Descuie, de la Melissa & Doug

Planșa aceasta, plină de încuietori de tot felul este fascinantă pentru cei mici, iar review-urile pe care le are ne confirmă acest lucuru. Îi place enorm să deschidă și să închidă ușile diverselor compartimente de pe planșă și este foarte mulțumit atunci când poate face asta singur, fără niciun ajutor.

În spatele ușilor se ascund tot felul de animăluțe, de diverse culori – o ocazie bună pentru a repeta culorile, dar și numerele. Înainte de toate însă, acesta e un joc extrem de util pentru dezvoltarea motricității fine a copiilor. Dimensiunile planșei din lemn sunt destul de generoase, un avantaj pentru că cei mici se pot juca cu ușurință la încuietori.

Joc Magnetic SMARTMAX „PLAY”

Un set de construcție minunat pentru cei mici. Piesele sunt suficient de mari pentru ca părinții să stea liniștiți și să fie siguri că prichindelul construiește și nu se poate îneca cu ele în cazul în care dorește să le bage în gură.

Copiii pot realiza o varietate foarte mare de construcții, își pot folosi imaginația și fantezia.

Barele în culori reci au la capete magneți cu polul nord spre exterior, cele în culori calde au magneți cu polul sud spre exterior.Polii diferiți se atrag, cei la fel se resping.

Joc Magnetic SMARTMAX „PLAY” Trenul Animalelor

O bară în culori reci se poate conecta cu una în culori calde; în orice altă combinație se resping.

Sferele sunt atrase de toate barele, indiferent de culoare. Barele mai lungi au magneți mai puternici.

Joc Magnetic SMARTMAX „PLAY” Ball Run Fun Click & Roll

Jocul acesta face parte din categoria de jocuri STEM. Îi ajută pe copii să învețe și să aplice principii științifice și tehnologice.

Mie mi-au atras atenția Ball Run Fun Click & Roll și Trenul Animalelor. Garantat cel mic va fi fascinat de ambele.

Puzzle

Nu putea lipsi din lista noastră cu idei de activități și jocuri creative. Vladimir le adoră, așa că este activitatea lui preferată. Fie că este magnetic, cu asocieri, încastrat sau cu sunete, toate îi plac.

Puzzle-urile dezvoltă atât funcțiile cognitive, cât și cele motrice ale copiilor și le pun mintea la contribuție. Psihologii spun ca puzzle-urile îi ajută pe copii să se coordoneze și le îmbunătațesc atenția si concentrarea.

Trusa de doctor

Trusa medicală HABA

Jocul de rol le permite copiilor să îndeplinească roluri diferite și să-și dezvolte propria creativitate.

Trusa de doctor ne-a fost foarte folositoare în perioada în care Vladimir nu mai voia să mergem la pediatru. Cu ea am exersat ce se întâmplă la vizita medicală, iar acum merge cu cea mai mare plăcere la medic.

Trusa medicală HABA conține tot ce este necesar pentru a îngriji ursulețul bolnav: 1 rețetar, 1 creion, 1 spatulă, 1 seringă din lemn, 1 tub de unguent, 1 lingură, 1 termometru, 4 plasturi, 1 fașa elastică, 1 flacon cu medicamente.

Instrumente muzicale

Copiii adoră orice obiect care face sunete. Cu siguranță cel mic va fi foarte fericit dacă va primi un xilofon sau un set de instrumente muzicale.

Joc educativ Haba Micul pinguin

Un board game distractiv perfect pentru o zi petrecută în familie. Mămicile și puii de pinguini trăiesc pe o insulă. Peștii gustoși se află în altă parte, însă puii nu știu încă să înoate. Din fericire există în jur multe pietre și bușteni care să îi ajute să ajungă la hrană. Care va fi cel mai rapid pui de pinguin care va ajunge la pește? 

Mica cooperare Djeco

Mica Cooperare este un joc foarte interesant, unde jucătorii trebuie să ajute animăluțele să ajungă la adăpost până la lăsarea întunericului.

Datorită jocului cei mici învață să lucreze împreună să câștige, colaborând pentru același scop.

11 comentarii la „Idei de activități și jocuri creative pentru copiii de 2 ani”

  1. Cat de dragute sunt! Intr-advar, e o adevarata provocare sa tinem pasul cu energia lor si mereu trebuie sa gasim noi activitati. Mi-au atras atentia cateva din jucariile mentionate de tine ( jocurile magnetice și “încuie și descuie) si sper sa ne faca zilele friguroase mai captivante si mai distractive ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *