Beneficiile prebioticului la începutul diversificării

Beneficiile prebioticului la începutul diversificării

Diferența dintre prebiotic și probiotic

Înainte să devin mamă, recunosc, nu știam mare lucru despre probiotice sau prebiotice, să nu mai spun că uneori le încurcam. Dar este important să cunoaștem beneficiile și să știm să le folosim corect, mai ales când este vorba de cei mici.

Prebioticele sunt tipuri de fibre alimentare nedigerabile de către organism, dar care servesc drept hrană pentru bacteriile benefice din colon. Ele acționează ca un fertilizator pentru bacteriile bune, susținând astfel echilibrul și sănătatea microbiotei intestinale.

Probioticele sunt bacterii/ levuri vii și benefice care se găsesc în anumite alimente sau în suplimente. Aceste bacterii sunt considerate „bune” pentru organism și ajută la repopularea colonului cu bacterii sănătoase, aducând beneficii pentru sănătate. Atenție! Ele se utilizează specific, în funcție de indicația terapeutica, nu se utilizează profilactic.

Prebioticele și probioticele sunt două tipuri de substanțe diferite, dar complementare, cu roluri esențiale în menținerea sănătății intestinale. Prebioticele hrănesc bacteriile benefice deja existente în colon și pot fi administrate profilactic, în timp ce probioticele sunt bacterii/levuri vii ”bune” care se administrează la nevoie, ambele aducând beneficii sănătății intestinale și a întregului organism.

La începutul diversificării, am avut temeri și întrebări legate de cum să asigur o alimentație sănătoasă și echilibrată pentru Arina. Aici m-a ajutat enorm dr. Ioana Stavrositu, medic endocrinolog și nutriționist, care m-a ghidat în această etapă importantă cu sfaturi și un plan alimentar potrivit pentru toată familia.

Medicul mi-a recomandat Bifido Baby®, un prebiotic cu inulină îmbogățită cu oligofructoză, pentru a preveni constipația și tulburările de tranzit ce pot apărea odată cu introducerea alimentației solide.

Am urmat sfaturile ei și am oferit zilnic câte un pliculeț de Bifido Baby® dizolvat în apă, iar Arina nu a avut nicio problemă. A funcționat perfect, iar asta m-a liniștit enorm.

E important să înțelegem de ce este indicat să administrăm prebiotice la începutul diversificării. Înțelegerea acestui aspect mi-a dat încredere să iau decizia corectă pentru sănătatea copilului meu.

De ce este indicat să administrăm prebiotic când începem diversificarea?

Iată ce ne spune Dr. Ioana Stavrositu, medic endocrinolog, nutriționist și fondator al programului Mamtriție:

Zilnic întâlnesc cazuri de bebeluși care suferă se constipație după începerea diversificării, odată cu introducerea alimentației solide.
Trecerea la alimentație solidă, poate impacta într-adevăr tranzitul intestinal, cauza fiind funcționalitatea tractului digestiv și microbiota intestinală încă imatură.

Acest lucru poate fi evitat cu o conduită preventivă de sprijinire a funcționalității optime a microbiotei intestinale. La începutul oricărui proces de diversificare, eu recomand mămicilor administrarea de fibre PREbiotice cum este inulina sau inulină îmbogățită cu oligofructoza ( Bifido Baby) în dozele potrivite pentru că au efecte benefice demonstrate asupra sănătății intestinale și reglarea tranzitului intestinal.

Una dintre greșelile majore care se întâmplă în aceste situații este administrarea PRObioticelor fară o tintă clară. Probioticele sunt suplimente care conțin bacterii sau levuri vii care pot suprapopula intestinul, astfel pot afecta absorbția nutrienților și influența apariția disconfortului abdominal dacă sunt administrate incorect.

De ce Bifido Baby®?

Beneficiile prebiotiului la începutul diversificării

Să știi că Bifido Baby® nu este doar un prebiotic obișnuit. Acesta are o compoziție unică, conținând inulină îmbogățită cu oligofructoză, care oferă multiple beneficii pentru sănătatea bebelușului.

Pe lângă reglarea tranzitului intestinal, Bifido Baby® susține și echilibrarea microbiotei intestinale, ceea ce contribuie la sistemul imunitar sănătos al copilului. Astfel, am avut certitudinea că îi oferim Arinei o protecție încă de la începutul diversificării.

Bifido Baby® conține inulină certificată de Autoritatea Europeană de Siguranță a Alimentelor pentru reglarea tranzitului intestinal. Astfel, este un aliat eficient în combaterea constipației, colicilor intestinale și balonării, probleme comune în această etapă de dezvoltare.

Un alt aspect esențial al Bifido Baby® este influența sa pozitivă asupra echilibrării microbiotei intestinale. Acest lucru poate aduce beneficii semnificative în modularea sistemului imunitar al sugarilor, în special pentru cei cu risc crescut de atopii sau cu un istoric familial în această privință. O microbiotă intestinală sănătoasă poate reduce riscul de alergii, inclusiv dermatita atopică, astmul sau wheezing-ul recurent și alergiile alimentare.

De asemenea, Bifido Baby® poate juca un rol important în controlul aportului energetic și în prevenirea obezității și supraponderabilității la copii. O alimentație echilibrată și un sistem digestiv sănătos sunt esențiale în menținerea unei greutăți corporale adecvate și a unei dezvoltări armonioase.

Organizația Mondială a Alergologiei recomandă administrarea de fibre prebiotice la sugarii care nu sunt alăptați exclusiv, pentru a reduce riscul dezvoltării alergiilor, precum dermatita atopică, astmul sau alergiile alimentare. În acest sens, BifidoBaby® poate fi un partener valoros în asigurarea sănătății și bunăstării copilului tău.

Dacă și tu cauți un prebiotic de încredere pentru sănătatea bebelușului tău, Bifido Baby® este cu siguranță o alegere excelentă. Eu am avut încredere în el și nu am fost dezamăgită. Îți recomand să te documentezi, să ceri sfatul medicului tău și să faci alegerea potrivită pentru cel mic.

Să ne bucurăm împreună de fiecare etapă a maternității și să fim alături de copiii noștri în fiecare clipă.

7 comentarii la “Beneficiile prebioticului la începutul diversificării

  1. Pingback: Trusa medicală pentru vacanță: 13 Elemente esențiale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian