Condiții ca la privat la Filantropia

„Acum aproape 2 luni am născut la Filantropia și pentru că eu am ales să nasc acolo datorită unei postări de pe Facebook, deși nu luasem deloc în calcul să nasc la stat până atunci, m-am gândit să împărtășesc experiența mea.

Criteriile mele au fost următoarele: voiam ca tatăl să poată vedea bebelușul fix după naștere și să fie condiții bune, rezervă single (știam că aici depinde de noroc), dar mai ales să nu fie lăsată impresia că ar trebui să dau șpagă cuiva.

După ce am ales Filantropia, am căutat un medic care să îmi urmărească sarcina, așa am ajuns la dna. dr. Ciobanu Anca la Nativia, pe care o recomand din toată inima.

Termenul meu era 30 august, așa că dna. dr. m-a pus în legătură cu un medic de la Polizu. Deja mă resemnasem că nu mai pot naște la Filantropia, dar la controlul de 36s și 6 zile aveam dilatație 4 cm așa că de la Nativia am ajuns direct la Filantropia.

Pentru mine toată experiența a fost incredibilă, din momentul internării pe 8 august și până pe 12 la externare totul a fost impecabil.

Am avut suficient noroc încât să fie de gardă medicul meu și să mă dilat în cursul nopții până la 6 cm, la 10 dimineața am coborât în sala de naștere, a venit o moașă, apoi medicul meu, la 10:15 mi-au fost rupte membranele, mi-au pus o perfuzie cu oxitocină și într-o oră am ajuns la dilatație 10, 15 minute a durat expulzia.

Eu nu am făcut niciun curs de pregătire pentru naștere (în afară de Bebebunvenit) și datorită moașelor care au fost alături de mine nici nu mi-a părut rău și nu cred că m-ar fi ajutat mai mult decât au făcut-o ele.
După naștere am stat la monitorizare aproximativ o oră jumate, apoi m-au dus în rezervă.
După 3 ore mi-au adus copilul. Pentru că a avut 2400 la naștere și a ajuns la 2230 a primit și lapte praf. Eu nu reușeam să îi dau cu seringa, dar asistentele de la neonatologie au fost așa drăguțe încât m-au pus sa le sun la fiecare masă și veneau să mă ajute să îl hrănesc. Pe lângă seringă, fiecare asistentă de la neonatologie și obstetrică m-au ajutat și susținut să îl alăptez.

Curățenie se făcea zilnic, mâncarea a fost excelentă și per total nu îmi vine să cred că am avut parte de condițiile astea la un spital de stat fără să fie nevoie să scot vreun leu din buzunar, în afară de rezervă.”

17 comentarii la “Condiții ca la privat la Filantropia

  1. Ioana a spus:

    Buna! As avea și eu o intrebare legat de rezerva. Urmează sa nasc luna viitoare, dar nu am data certa. Rezerva o poți solicita in ziua când te ai dus sa nasti sau trebuie cumva vorbit înainte ?
    Mulțumesc si multă sănătate tie si lui bebe!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian