Sarcina în trimestrul 2

Teoretic, se spune că sarcina în trimestrul 2 ar trebui să aducă un sentiment de bunăstare, mai ales că grețurile au dispărut. În cazul meu, nu a fost așa!

Încă aveam stare de rău și greață în fiecare dimineață, care se agravau când mergeam cu metroul spre birou. Groaznic! Simțeam că voi leșina de fiecare dată. Deja eram prea slăbită ca să mai fiu productivă, în plus, când ajungeam acasă, Vladimir, ca orice copil care a fost departe de mami căuta atenția mea.

Deja vitaminele prenatale nu mă mai ajutau să îmi dea energie. Iar datorită faptului că mi-a fost rău atât de mult timp am slăbit câteva kilograme, cum vă povesteam aici.

După ce am făcut 14 săptămâni, am semnat și contractul pentru naștere, am ales din nou să nasc la Regina Maria, natural sper eu, ca și la prima sarcină. Voucherele Materna se pot folosi pentru a achita o parte din factură.

Partea bună este că am putut din nou să beau cafea

Cred că majoritatea mamelor preferă cel puțin o cană cu cafea dimineața. Obiceiul acesta mi l-am făcut încă de când era Vladimir bebeluș și eram zombie din cauza somnului. Cafeaua mă ajuta cât de cât să mă pot concentra în ziua respectivă. Așa că am suferit din cauza asta, în primul trimestru și puțin în al doilea. Pur și simplu mi se făcea rău de la mirosul de cafea!

Dar după 16 săptămâni, ușor, ușor, a început să îmi placă din nou mirosul de cafea, așa că am putut să mă bucur din nou de ea.

Când am simțit primele mișcări ale bebelușului

În comparație cu prima sarcină, acum am simțit bebelușul mișcând mult mai devreme, pe la 14 săptămâni. Nu știu dacă are legătură cu faptul că este fetiță, dar este mult mai activă decât a fost Vladimir.

Inclusiv noaptea, dacă mă trezesc să mă duc la baie (ceea ce este normal din al doilea trimestru) se trezește și ea.

După 18 săptămâni din fericire am scăpat și de grețuri. Cu mare nerăbdare am așteptat acest moment.

La un moment dat am intrat în risc maternal

Scopul acestui tip de concediu este de a proteja viitoarea mămică și bebelușul de riscurile care pot interveni la locul de muncă și pot avea un impact negativ. Însă pentru a beneficia de acest tip de concediu de risc maternal, salariatele trebuie să se încadreze într-o anumită situație. Am povestit despre acest tip de concediu pe blog, chiar de curând.

Pentru că mi-a fost destul de rău, nu puteam de multe ori să iau pauzele necesare stând mult la birou și faptul că mergeam în fiecare zi cu metroul și riscam să iau covid, medicul de la medicina muncii mi-a recomandat să intru în concediu de risc maternal după ce am anunțat sarcina.

Eu nu am luat imediat concediul, am hotărât că voi mai încerca să lucrez, sincer nu îmi surâdea ideea de a sta din nou acasă așa curând. Dar pentru că nu mă simțeam deloc bine, la 1 lună după ce am primit recomandarea, am fost la medicul de familie să îmi elibereze concediul medical. Găsiți toate detaliile în articolul de care vă spuneam mai sus.

Ce investigații și analize am efectuat în trimestrul 2

Anticorpii pentru Toxoplasmă îi fac cam la maxim 2 luni, pentru că nu am imunitate și este periculoasă pentru bebeluș în cazul in care contactez boala. Face parte din grupul de analize numit profilul Torch. Din fericire, deja sunt la a doua sarcină și nu am contactat boala.

Am fost la control lunar în al doilea trimestru de sarcină, iar în cadrul unei consultații mi-au fost recoltate și analize ginecologice:

  • examen secreție col (microscopic, bacteriologic, antibiograma la nevoie)
  • examen microscopic pe frotiu colorat
  • examen secreție vaginală(microscopic, bacteriologic, antibiograma la nevoie).

Mi-au fost recomandate din nou analize de sânge și urină:

  • Hemoleucograma
  • Sideremie
  • Feritina
  • Glicemia
  • Uree
  • Creatinină
  • ALT
  • AST
  • Hemoglobina glicozilată
  • Examen de urină (biochimie+sediment)
  • Urocultură

Morfologia de trimestru 2 am programat-o la 22 de săptămâni de sarcină, dar de data aceasta am făcut-o la privat, deși per total experiența de la stat cu prima morfologie a fost ok, nu voiam să mai aștept din nou câteva ore pentru a o efectua.

La 26 de săptămâni am făcut și testul de toleranță la glucoză care depistează diabetul gestațional. Pentru mine testul acesta este horror pentru că durează aproape 3 ore, nu ai voie să mănânci nimic înainte și trebuie să beau soluția de glucoză care este extrem de dulce.

Din fericire toate investigațiile au ieșit bune, iar sarcina în trimestrul 2 a decurs în limite normale.

După 30 de săptămâni mă voi vedea cu medicul mai des pentru monitorizare.


Descoperă mai multe la Mama lui Vladimir

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian