De ce să alegem laptele vegetal?
Laptele vegetal începe să câștige teren tot mai mult pe piața din România. La baza consumului de lapte vegetal stau o mulțime de motive. Dar multe persoane se întreabă despre ce beneficii are laptele vegetal.
Iată câteva posibile motive pentru a bea lapte vegetal:
- alergii – studiile spun că 2-3% dintre copiii sub 3 ani sunt alergici la laptele de vacă. Printre simptomele alergiei se numără vărsăturile, diareea și chiar șocul anafilactic. Circa 80% dintre acești copii încep să tolereze laptele până la vârsta de 16 ani.
- Intoleranță la lactoză – potrivit datelor oficiale 75% din populația lumii suferă de intoleranță la lactoză (cele mai afectate zone sunt America de Sud, Africa, Arabia Saudită, India și o parte din China). Această intoleranță apare atunci când oamenii au o deficiență de lactază, o enzimă care “sparge” moleculele laptelui pentru a fi ușor digerat.
- Restricții alimentare – unele persoane exclud alimentele animale din dieta zilnică din motive etice (de exemplu, persoanele vegane).
- Posibile riscuri ale consumului – procesul de producție poate crește riscul de contaminare al laptelui cu antibiotice, pesticide sau hormoni. În acest context, există persoane care evită produsele de producție industrială alegând în schimb variante organice sau produse local.
Pe piața există o varietate foarte mare de lapte pe baza de plante, cele mai intâlnite ingrediente fiind soia, migdalele, cânepa, orezul sau ovăzul.
Noi am început să consumăm lapte vegetal de la 7nature. Băuturile sunt fabricate in mod integral în Italia și au fost concepute pentru diete exigente și gusturi rafinate.
Laptele vegetal din migdale
Este alternativa cea mai gustoasă și savuroasă la laptele de vacă și este o opțiune pentru persoanele care sunt alergice la soia, respectiv laptele de soia.
Este bogat într-o mulțime de nutrienți esențiali pentru organism – magneziu, potasiu, calciu, fier, fibre, fosfor, vitamina E.
Conține chiar mai mulți antioxidanți decât laptele de vacă. Imită foarte bine densitatea și culoarea laptelui de vacă și conține proteine, vitamine și minerale.
Un pahar de lapte de migdale oferă calciu 30% și vitamina D 25% DZN. Are un indice glicemic redus și conține, din toate tipurile de lapte vegetal, cele mai puține calorii.

Laptele de migdale de la 7nature este perfect pentru cereale, deserturi sau pur și simplu ca și băutură în orice moment al zilei.
Laptele din ovăz
Cel mai popular și cel mai apreciat lapte vegetal este laptele de ovăz. Dulce, plăcut la gust și subtil. Laptele de ovăz se poate consuma cald sau rece, în stare naturala sau aromatizat. Bogat în glucide lente, sărac in proteine, laptele de ovăz întărește organismul. Este cea mai potrivita alegere pentru a înlocui laptele de vacă sau frișca.

Băutura light din ovăz are cu 30% mai puține calorii, ceea ce o face potrivită și pentru persoanele care sunt atente la silueta.
Laptele din soia
Este cea mai răspândită variantă alternativă pentru laptele de vacă, pentru cei care suferă de intoleranță la lactoză, alergie la lapte sau care vor sa devină vegetarieni.
Este ceva mai bogat în proteine decât laptele normal, dar este mai sărac în grăsimile și vitamina D, care se regăsesc în mod normal în acesta.
Se obține din boabele de soia hidratate și procesate în blender. Spre deosebire de alte variante de lapte vegetal, laptele de soia poate fi cumpărat aproape din orice magazin. Este bine să verifici eticheta pentru a te asigura că nu e obținut din culturi de soia modificate genetic.
Bautura vegetala bio din soia Vegan Style a fost obținută doar din soia italiană de calitate înaltă și biologică. Selecția precisă a materiilor prime stă la baza procesului de producție oferind un gust delicios și delicat.
Vouă vă place laptele vegetal?
Sursa: goveggie.ro