Cum se pastreaza laptele matern

Laptele matern

Laptele de mama este cel mai bun aliment pentru bebelusul tau. Dar cum se pastreaza laptele matern muls?

Laptele matern este hrana perfecta pentru bebelus. Contine tot ce are nevoie pentru ca acesta sa fie satisfacut si se schimba in functie de nevoile acestuia. De asemenea bebelusii alaptati au o imunitate mai buna si se imbolnavesc mai rar.

Inca de cand Vladimir era foarte mic, am avut lapte mai mult decat suficient si mai mult decat ar fi putut el manca. Asa ca am luat in considerare sa scot laptele in exces si sa il pastrez pentru zile cand nu voi fi acasa si el trebuie sa manance.

Metoda clasica de scoatere a laptelui matern nu ma incanta deloc, asa ca am hotarat sa achizitionez o pompa de muls.

Exista asa multe variante pe piata, incat mi-a fost destul de greu sa ma decid. Pentru ca aveam de gand sa o folosesc ocazional, am luat o pompa manuala. Si a fost o alegere perfecta pentru mine.

Alaptarea Mama lui Vladimir

In ce putem pastra laptele matern

Eu am optat pentru pungi speciale de stocare a laptelui pentru ca se pot inchide etans, sunt sterilizate si pot fi depozitate atat in frigider cat si in congelator. Pungile au si spatiu unde poti nota data si ora la care a fost depozitat laptele.

Laptele se poate stoca si in sticlele de bebelusi atat timp cat au capac si sunt confectionate din materiale sigure.

Recomand sa puneti in recipiente atat lapte cat bebelusul mananca la o masa. Astfel evitati irosirea pretiosului lapte matern.

La ce temperatura si cat timp se poate stoca laptele de mama?

Compozitia specifica laptelui de mama, ce abunda in factori bioactivi, in celule vii cu rol antiinfectios, permite pastrarea laptelui matern pe perioade indelungate.

Este foarte important sa stocam corect laptele pe care il oferim bebelusului. Asadar, laptele matern poate fi stocat astfel:

  • la temperatura camerei: pana la 4 ore
  • la frigider: pana la 5 zile
  • la congelator: 6-12 luni

Puteti tine mai usor minte cat timp se poate stoca laptele cu regula 456: 4 ore / 5 zile / 6 luni. Pe mine m-a ajutat sa retin mai usor.

Cum dezghetam laptele matern?

De obicei scoteam punga cu lapte cu o seara inainte de a avea nevoie de el si il puneam in frigider. Pana a doua zi se decongela.

In cazul in care nu aveti timpul necesar, se poate decongela sub jet de apa calda.

In niciun caz nu se decongeleaza sau se incalzeste la microunde!

Laptele matern decongelat poate fi pastrat la temperatura camerei (sub 25 ° C) pana la 1-2 ore. Poate fi pastrat in frigider timp de 24 de ore (acest interval de timp se calculeaza din momentul in care laptele s-a decongelat complet, NU din momentul in care a fost scos din congelator).

Vladimir a primit lapte muls din cand in cand, pana cand am inceput diversificarea. Dupa varsta de 6 luni cand eram plecata de acasa si era ora mesei, deja putea sa manance mancarica pregatita pentru el.

Voi ati oferit lapte muls bebelusilor vostri?


Descoperă mai multe la Mama lui Vladimir

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian