Cum recunoști o proaspătă mamica

Când apare bebelușul, viața se schimba radical

Odată cu apariția bebelușului, modul tău de viață și rutina pe care o aveai înainte se schimba. Acum, el este centrul universului tău, iar timpul tău liber, devine timpul lui cu mami.

Proapetele mămici pot fi remarcate foarte ușor, printre alte femei. Ele sunt o „specie” aparte. Când ai un bebeluș, trebuie sa fii gata rapid, asa ca timpul pe care îl ai la dispoziție este foarte scurt.

Mai jos am făcut o lista despre cum recunoști o proaspătă mamica:

Are parul strâns în coc

Pana sa vina Vladimir pe lume, aveam mereu parul aranjat, spălat și rar era prins. De obicei desfăcut, cu bucle sau întins cu placa.

Lucrurile s-au schimbat cand am ajuns cu Vladimir acasă. El își baga mâinile în părul meu și trăgea de el. Asa ca trebuia sa fie mereu prins. Și cum făceam asta rapid? Ați ghicit. Il prindeam in coc.Cocul de mama m-a însoțit pana de curând, când am decis sa renunt la el și sa îmi mai aranjez si eu parul în fiecare zi.

Are bluza pătată

Poate nu pleci cu bluza pătată de acasă. Dar dacă alăptezi, sigur ți s-a întâmplat și ție ca în timp ce va faceți plimbarea zilnica sa iti apara o pata pe bluza. Eu dacă uitam sa îmi absorbante pentru sâni, in maxim 30 de minute mi se uda bluza.

Pot apărea pete pe bluza si de la regurgitatul bebelușului. Eu aveam zilnic bluzele pătate de Vladimir după ce mânca. Miroseam in permanență a lapte!

Leagănă caruciorul de cumpărături

Vouă vi s-a întâmplat sa mergeți la cumpărături (fără bebeluș) și să mișcați înainte și înapoi caruciorul de cumpărături? Mie de nenumărate ori.

Se uita intr-una la telefon

Si nu pentru ca așteaptă vreun telefon sau mesaj important. Verifica ceasul, este contracronometru, trebuie sa ajungă la bebeluș, mai ales o mama care alăptează.

Are cearcane

Cred ca cearcănele sunt valabile pentru toate mamele, nu doar pentru proaspetele mămici. Eu și acum după aproape 1 an jumătate de la naștere, încă am zile când ma trezesc cu cearcăne imense din cauza ca Vladimir se agita mult în somn.

Ce am scris mai sus nu se aplica chiar la toate proapetele mămici. Exista mămici care au bebeluși ce dorm toată noaptea sau au în permanență ajutor. Lor nu prea se aplica cele enumerate mai sus. Dar sunt puține cazuri.

Voi ce părere aveți? Cum recunoașteți o proaspătă mamica?

2 comentarii la “Cum recunoști o proaspătă mamica

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian