TOXAPEL

Serviciu telefonic de urgenta pentru intoxicatii la copii

TOXAPEL este un serviciu telefonic infiintat in anul 1999 de catre departamentul de Toxicologie al spitalului Grigore Alexandrescu din Bucuresti.

A fost infiintat pentru a ajuta si informa parintii/bunicii/matusile cum sa acorde primul ajutor copilului care a ingerat o substanta toxica pana la sosirea ambulantei sau pana ajungeti la spital.

Este un serviciu care poate fi apelat non-stop, oriunde de pe teritoriul Romaniei la numerele de telefon (021) 210.61.83 si  (021) 210.62.82.

Si eu am apelat acest serviciu, cand Vladimir avea cateva luni. Ii aplicam o crema recomandata de dermatolog. A luat tubul si l-a bagat in gura. Evident avea crema si in gurita, am curatat-o, dar sigur a inghitit. Nu stiam ce sa fac, asa ca mi-am amintit de serviciul TOXAPEL. Am sunat, iar persoana de la capatul firului m-a linistit, pentru ca substanta ingerata nu era periculoasa.

Ce trebuie sa stiti când apelati serviciul TOXAPEL?

Cel mai important este sa stiti substanta pe care a ingerat-o copilul.

  • Numele si adresa copilului
  • Varsta
  • Telefonul de la care sunati
  • Numele celui care suna
  • Ora probabila la care s-a intoxicat copilul
  • Cantitatea de substanta ingerata

Sper sa nu aveti niciodata nevoie de acest serviciu, dar este indicat sa aveti la indemana numarul de telefon. Nu se stie cand va fi nevoie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian