Oaza de verdeata langa Bucuresti
Prima vizita in Snagov a fost relativ recenta pentru mine, nu stiu ce am tot asteptat sa ajung aici. Stiam ca este o localitate langa Bucuresti, cu padure si un lac frumos. Nu stiam nici macar ce se poate vizita in afara de lac si padure. Dar am aflat repede cu un search pe google.
De cand s-a nascut Vladimir, am inceput sa cautam zone unde am putea sa ne mutam la casa.
Noi locuim intr-un apartament de 2 camere, si parca deja nu mai avem loc toti 3 ne impiedicam unul de altul.
Nu mai spun ca, in perioada starii de urgenta, cat Eugen a lucrat de acasa a fost foarte greu. Vladimir e obisnuit sa stea ziua in sufragerie, acolo se joaca, are toate cartile si jucariile. Cand Eugen a trebuit sa isi mute biroul acasa, ar fi fost minunat sa mai avem o alta camera unde ar fi putut sa lucreze. Bine macar ca avem un balcon marisor si cand avea call-uri cu clienti, putea sa se duca acolo, sa aiba parte de putina liniste.
Pe langa aglomeratie, faptul ca am stat 2 luni numai in casa te inebuneste. Si in aceea perioada, dorinta sa putem avea o curte s-a accentuat.
Cand am putut in sfarsit sa iesim din casa, am facut o mica excurisie in Snagov, sa vedem ce are de oferit.
Este superba zona! Snagov se afla la doar 30 km de Bucuresti, are multa verdeata, padure, natura si liniste! Tot ce ai putea sa iti doresti daca iubesti natura. Sa nu mai vorbim de calitatea aerului, in comparatie cu Bucuresti este foarte curat.
Lacul si padurea Snagov
Este al doilea cel mai mare lac din Romania si cel mai adanc din Campia Romana. Nu dimensiunile sale sunt impresionante, insa, ci faptul ca face parte din fosta mare Sarmatic. Din marea Sarmatic au ramas drept dovezi doar Marea Neagra, Lacul Balaton si acest lac Snagov.
Daca ajungi pe acest lac poti face o multime de lucruri interesante. Te poti plimba cu vaporasul, poti pescui sau poti sa faci tot felul de activitati acvatice. In ultimii ani au aparut o multime de servicii in acest sens, motiv pentru care vei gasi caiace de inchiriat sau diverse vehicule cu care te poti distra de-a lungul celor 16 km ai lacului.
Daca Lacul Snagov dateaza de 2,5 milioane de ani, Padurea Snagov se trage din vechii codri ai Vlasiei. Pentru turistii care sunt in cautarea unei zone verzi si frumoase, aceasta padure este un adevarat parc natural. Daca iti plac drumetiile, iti place sa pedalezi prin padure sau pur si simplu sa admiri natura, este locul perfect unde o poti face.
In ceea ce priveste fauna, exista o multime de caprioare, cerbi, fazani sau pisici salbatice care isi traiesc viata in imensitatea de verde a Snagovului.



Manastirea Snagov
Este o manastire deosebit de frumoasa care a fost ridicata intre 1517 si 1521. Aceasta a fost ridicata de Neagoe Basarab in stil bizantin, cu o serie de influente grecesti. Manastirea a fost gazda catorva momente istorice deosebit de importante. Spre exemplu, aici a existat prima tiparnita din Muntenia in 1643.
De-a lungul timpului, cladirea manastirii a fost inclusiv inchisoare.
Manastirea este pe o insula in mijlocul lacului Snagov, si ca sa ajungi acolo, trebuie sa traversezi un pod pietonal. Privelistea este pe masura.
In curtea manastirii exista si o herghelie de ponei, Vladimir a fost foarte incantat cand i-a vazut.

Palatul Snagov
Aceasta a fost construita in anii 1930 de catre Henrieta Delavrancea Gibory si se afla pe malul Lacului cu acelasi nume. Din pacate, Palatul a suferit modificari importante la inceputul anilor ’70, atunci cand Nicolae Ceausescu a dorit sa il mareasca pentru a-l transforma in loc de intalnire cu consiliul de ministri.
Noi am vrut sa il vizitam, dar desi am incercat de doua ori, portile erau inchise. Banuiesc ca pe perioada pandemiei este inchis.
Dupa fiecare vizita pe care o facem, ne dorim tot mai mult sa ne mutam aici. Sper sa putem gasi o casa pe placul nostru.
Voi unde ati vrea sa va mutati?
Este o zona minunata!