Turta dulce cu miere

Turta dulce cu miere

Un desert cu aroma orientala

Cu gandul la sarbatorile de iarna, imi doream sa incerc sa fac pentru prima data turta dulce cu miere. Eu ador turta dulce, dar pana acum am luat doar din magazin, si imi doream sa poata incerca si Vladimir. Asa ca m-am pus pe treaba.

Originea turtei dulci se afla cu mult timp in urma undeva in Egiptul Antic. Chiar si in Roma antica se consumau prajituri indulcite cu miere care se aseamana cu turta dulce din zilele de astazi.
Caracteristica de baza este aroma ingredientelor orientale, in principal simtindu-se scortisoara, insa si cuisoarele, nucsoara, cardamonul, coriandrul, ghimbirul.

Turta dulce este foarte usor de facut, iar aluatul poate fi tinut la frigider pana la 7 zile. Asa ca daca nu vrei sa il folosesti pe tot, poti sa il pui deoparte pana terminati primele turte.

Ingrediente turta dulce cu miere:

  • 320 g faina
  • 100 g unt
  • 200 g miere
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite mix pentru turta dulce (cuisoare, anason, chimbir, scortisoara, cardamon)
  • jumatate de pastaie de vanilie

Mod de preparare

Aluatul este foarte usor de facut, eu l-am preparat cu ajutorul meu din bucatarie, Thermomix.

Se topeste untul si se amesteca cu mierea. Se adauga restul ingredientelor: faina, oul, condimentele si framantati.

Acoperiti aluatul cu o folie alimentara si dati la frigider. Este de preferat ca aluatul sa stea la frigider peste noapte, dar daca nu aveti rabdare, si cateva ore sunt suficiente.

Se scoate aluatul din frigider si se lasa 30 de minute ca sa se incalzeasca un pic, la temepratura camerei. Nu se poate lucra cu el rece.

Se intinde aluatul si se portioneaza cu o forma (sau mai multe), si se aseaza pe o foaie de copt in tava. Cresc putin la copt asa ca trebuie lasata o distanta intre ele.

Turta dulce cu miere se coace la 180 grade timp de 6-7 minunte, cuptor cu ventilatie.

Decorati cum doriti sau le puteti consuma asa simple. Va garantez ca sunt minunate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *