La camera de garda

Mucozitati la bebelus

Zilele trecute am ajuns a doua oara pe anul acesta la camera de garda. Dupa experienta terifianta cu cazatura lui Vladimir, acum am ajuns din cauza unor mucozitati abundente.

Am scris acum ceva timp un articol despre unde poti merge cu copilul la urgente in Bucuresti. Il gasiti aici.

La somnul de dupa-amiaza, am observat ca Vladimir se tot trezeste si ca tuseste in somn. Efectiv se ineca cu mucozitatile care erau foarte abundente.

Astfel au aparut faimosii „muci” de care tot auzeam pe la cunostintele cu copii.

Cum am ajuns la camera de garda

Vladimir s-a trezit plangand din somn, si abia putea sa mai respire pe nas. Il auzeam cum se ineaca, si era vizibil deranjat de mucozitatile care erau inclusiv in gat.

Asta m-a speriat, am incercat sa fac o programare la pediatru, dar era destul de tarziu, si nu mai erau locuri disponibile. Abia la ora 8 dimineata, a doua zi am gasit o programare disponibila.

Eram prea ingrijorata sa stau cu el asa, fara sa il vada niciun medic, mai ales ca se apropia si noaptea. Dupa cum stiti, seara sistemul imunitar scade si imi era teama sa nu se agraveze. Asa ca, am chemat un Uber, Eugen era la birou si ar fi facut in trafic 1 ora sa ajunga acasa.

Stiti ce greu se gaseste un Uber cu scaun de copil in Bucuresti? Foarte greu. Cred ca ar trebui sa investeasca mai mult in optiunea asta,sunt sigura ca sunt multe familii care au doar o masina.

Cand am ajuns la camera de garda Ponderas era aproape ora 7:30. Eugen ne astepta acolo, dar fiind pandemie, doar un parinte poate intra in cladire cu copilul.

Am asteptat putin pana am fost vazuti de medic, era un copil in fata noastra si mai era si schimbarea de tura.

In vremurile acestea cu coronavirus, nu mai astepti in sala de asteptare sa iti vina randul, esti condus intr-un cabinet liber. Triajul este efectuat de catre asistenta medicala care masoara si temperatura copilului.

Cand a venit medicul la noi, Vladimir, desi initial cand am ajuns nu avea febra, a inceput sa faca. In afara de mucozitati si febra nu avea nimic.

Stiti cum e acum sa ai febra, copil sau adult, nu? Esti suspect de coronavirus. Asa ca, pe langa testele rapide pentru diferiti virusi respiratori, l-au testat si pentru coronavirus. Este foarte incomod pentru un adult, nu mai zic pentru un bebelus. Abia am reusit sa il calmez.

Ne-a trimis acasa, cu recomandari pentru picaturi de nas si supozitor cu paracetamol pentru febra.

La urgente de doua ori in aceiasi seara

Vladimir a adormit repede cand am ajuns acasa. La un moment dat, se trezeste plangand si incepe sa tuseasca. A tusit pana a vomitat. Ne-am speriat si am fugit la camera de garda.

Pentru a doua oara in aceiasi seara, am ajuns la spitalul Ponderas. Ajunsi acolo, am fost preluati imediat si Vladimir deja avea febra peste 39 de grade. Am fost dusi direct la izolator, acesta fiind protocolul pentru pacienti cu febra.

I-au administrat antitermic, l-am dezbracat si au recoltat sange pentru a verifica din ce cauza este febra asa mare.

El intre timp a adormit pe mine, medicul venea din cand in cand sa il verifice. Testele pentru virusi testati au fost negative, iar analizele de sange au indicat o viroza respiratorie.

Febra lui Vladimir a fost destul de crescuta si a doua zi, dar macar testul pentru coronavirus a iesit negativ. Eram convinsa ca asa va fi, dar parca intri la banuieli cand medicul iti spune ca are unele simptome si trebuie testat.

Cu tratament si multa oboseala, am trecut si peste primul episod cu muci al lui Vladimir. Sunt convinsa ca vor urma si altele, mai ales cand va merge la cresa.

La voi cum a fost?

2 comentarii la „La camera de garda”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *