Crumble cu visine si ovaz

Crumble-cu-visine-si-ovaz Mama lui Vladimir

O prajitura aromata

In cazul in care doriti o prajitura gustoasa, sanatoasa, cu putin zahar sau deloc, acest Crumble cu visine si ovaz este alegerea potrivita.

In loc de blat avem fulgi de ovaz cu unt, iar la umplutura visine in sirop de scortisoara cu putin lichior de migdale.

Rezultatul este o prajitura absolut delicioasa, usoara si aromata.

Ingrediente:

Pentru blat

  • 100 g fulgi fini de ovaz
  • 60 g faina
  • 100 g zahar brun
  • 150 g unt
  • zahar vanilat
  • 20 g nuci zdrobite

Pentru umplutura

  • 2 linguri de zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • zahar vanilat
  • 500 g visine (pot fi si visine congelate)
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 50 ml lichior Amaretto

Mod de preparare

Blatul

Se amesteca fulgii de ovaz cu faina, zaharul si cu untul la temperatura camerei. Se adauga si zaharul vanilat. Rezultatul nu va semana cu vreun aluat, ci vor fi niste bilute de ovaz.

Umplutura

Pentru umplutura se face un sirop din 50 ml de apa impreuna cu zahar, scortisoara si zahar vanilat. Se adauga visinele si se lasa un pic la foc mediu, amestecand continuu.

Se amesteca amidonul cu 30 ml apa rece astfel incat sa nu aiba cocoloase. Se adauga amidonul, amestecand continuu visinele. Va rezulta o compozitie lipicioasa care se ingroasa.

Atentie: se va lucra pe foc mic si doar pana la primul clocot. Se ia de pe foc si se lasa 2-3 minute la racit dupa care se adauga lichiorul Amaretto.


In tava de aproximativ 30 x 20 tapetata cu hartie se pune cam 2/3 din compozitie. Nu va arata ca un aluat, vor fi bilute, care mai apoi prin coacere se vor transforma intr-un aluat compact.
Peste blat se pune compozitia cu visine.
Restul de fulgi de ovaz se presara peste visine.


Se coace la 170°C timp de 20 de minute. Fulgii de la suprafata se rumenesc usor.
Crusta este dulce si crocanta din”firimituri” – crumbles, iar umplutura cremoasa si acrisoara de visine zemoase!

Aceasta este prajitura Crumble cu visine si ovaz.

Pofta buna!

2 comentarii la „Crumble cu visine si ovaz”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *