Briose cu morcov

Briose cu morcov Mama lui Vladimir

Briose fragede si aromate

Pentru cei care cred ca morcovul nu are ce cauta intr-un desert tin sa ii contrazic. Aceste briose cu morcov sunt pufoase, zemoase si extraordinar de bune.

Va asigur ca nu au gust de morcov. Sunt delicioase atat pentru bebelusi cat si pentru adulti. Ingredientele pot varia, in functie de preferinte.

Sunt potrivite pentru micul dejun sau pentru o gustare de dupa-amiaza sau pentru iesirile la picnic.

Ingrediente Briose cu morcov:

  • 4 oua
  • 1 banana coapta
  • 100 g morcovi rasi
  • 100 g cocos
  • 50 g ulei de cocos
  • 100 g nuci zdrobite
  • 50 g faina
  • optional daca doriti sa fie mai dulci puteti adauga sirop de artar sau carob

Mod de preparare Briose cu morcov:

Mixam ouale bine pana devin spumoase. Morcovii se curata, se spala  si se rad pe razatoarea mica. Banana se piseaza cu furculita.

Se adauga la compozitia de oua morcovii, banana pisata, cocosul si apoi uleiul de cocos.

In final se adauga si nucile. Cand se omogenizeaza cu o paleta sau pe treapta cea mai mica a mixerului se adauga si faina (eu am adaugat si carob).

Puteti pastra niste nuci pentru a pune deasupra brioselor.

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 25 minute

Portii: 12 briose

Portionare si coacere:

Compozitia se portioneaza cu un polonic in formele speciale de hartie, asezate in tavile pentru briose. Se coc la 160° circa 25 min – cuptor preincalzit.

Aceste briose cu morcov sunt extraordinar de fragede si textura este umeda. Vladimir le adora si mereu mananca cel putin doua!

Pofta buna!

4 comentarii la „Briose cu morcov”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *