Voucherele Materna si Stimulentul pentru Nou-Nascuti

 • Sarcina
Voucherele Materna si Stimulentul Financiar pentru Nou Nascuti Mama lui Vladimir

Beneficii pentru femeile gravide

M-am gandit ca pot da o mana de ajutor si sa centralizez informatiie despre Voucherele Materna si Stimulentul Financiar pentru Nou-Nascuti, pentru ca am tot vazut pe grupurile de mamici postari cu multe intrebari legate de beneficiile pe care le-ar putea obtine pentru sarcina/copil –ce documente să pregateasca, să depuna si cand.

Momentan, acestea sunt disponibile doar pentru viitoarele mamici care locuiesc in Municipiul Bucuresti, iar numele programului este Bebe de Bucuresti.

Bebe De Bucuresti Mama Lui Vladimir

VOUCHERELE MATERNA

Conditiile pentru ca o viitoare mamica sa beneficieze de Voucherele Materna sunt urmatoarele:

• Are domiciliul stabil în Bucuresti sau resedinta dobandita pe raza Municipiului Bucuresti de cel putin 6 luni la momentul depunerii cererii.
• La momentul depunerii dosarului, sarcina este de minim 10 saptamani .
• Nu inregistreaza datorii fata de bugetul local.

Voucherele au fiecare cate o valoare de 1.000 lei, impartite in tichete de câte 50 lei, acordandu-se de doua ori:


• Dupa procesarea cererii se acorda primul voucher, în valoare de 1.000 lei.
• Dupa intrarea în saptamana a 24-a de sarcina se acorda al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisa acordarea de rest in bani la vouchere.
• Fiecare gravida beneficiaza de vouchere in valoare de 2.000 lei, indiferent de numarul fetilor. In cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dubleaza.

Documente necesare pentru a beneficia de VOUCHERELE MATERNA:

Cerere-tip ;
Nota informare beneficiari;
Declaratie de consimtamant;
• Copie dupa actul de identitate al femeii gravide;
• Certificat fiscal emis de catre Directia Taxe si Impozite Locale de sector prin care se atesta lipsa datoriilor fată de bugetul local (se poate obtine online de pe site-ul Directia de Impozite si Taxe Locale de la fiecare sector);
• Adeverinta eliberata de un medic ginecolog in care se atesta varsta biometrica a sarcinii;
• Copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente sau după caz, ultima ecografie efectuata;

La intrarea in saptamana a 24-a de sarcina, se revine cu o noua adeverintă de la medicul ginecolog in care se atesta varsta biometrica a sarcinii si o copie a ecografiei morfologiei de sarcina trimestrul II, după caz.


IMPORTANT DE STIUT: Daca depui dosarul prima data, incepând cu saptamana a 24-a de sarcina, vei primi doar a doua transa a voucherului, in valoare de 1.000 de lei. Asadar, ca sa beneficiezi de intreaga suma de 2.000 de lei este necesar să respecti termenele de mai sus.
Avand in vedere situatia actuala cu starea de alerta datorata Coronavirusului, depunerea dosarului pentru Voucherele Materna se poate face doar online la adresa de e-mail: voucher.materna@dgas.ro (Cererile transmise pe mail trebuie sa fie doar în format pdf., la rezolutie de 200 x 200 dpi.).

Dupa ce trecem de starea de alerta, vor putea fi depuse si fizic in urmatoarele locatii:


• #bebedebucuresti – Sos. Stefan cel Mare nr. 1, sector 1;
• #bebedebucuresti – (în incinta Complexului de Servicii Sociale – Ominis) – Aleea Turnu Magurele nr. 17A, sector 4;
• #bebedebucuresti – (în incinta sediului Directiei Generale de Asistenta Sociala Municipiului Bucuresti ) – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1.
Programul de lucru cu publicul la locatiile de depunere a dosarelor pentru voucher materna este: luni-joi, 9:00 – 15:00.


IMPORTANT DE STIUT: Dosarul poate fi depus în format fizic și de tatal copilului sau de alte persoane imputernicite de femeia însarcinata. Pentru acest lucru este necesar să completezi o declaratie.

Ce poti face cu Voucherele Materna?

Voucher Materna Mama Lui Vladimir

Am tot vazut intrebari pe grupuri legate de utilizarea Voucherelor Materna. În mod oficial, poti cumpăra urmatoarele:

• orice serviciu medical necesar monitorizarii sarcinii, din orice clinica publica sau privata înscrisa în program. Serviciul medical nu trebuie sa fie neaparat de obstretica-ginecologie.
• orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferenta dintre pretul de referintă decontat de catre CASMB si pretul la raft.
• lista completa a unitătilor afiliate programului Vouchere Materna este disponibila aici.

STIMULENTUL FINANCIAR PENTRU NOU-NASCUTI

Cine poate beneficia de acest stimulent?

De stimulentul financiar beneficiaza părintii/parintele copilului/copiilor nou-născut/nou-nascuti, care indeplinesc următoarele conditii:

• cel putin un parinte are domiciliul stabil sau viza de resedinta în municipiul Bucuresti cu cel putin 6 (sase) luni inainte de depunerea cererii;
nasterea s-a inregistrat intr-o maternitate din cadrul unitatilor sanitare, publice sau private, cu paturi de la nivelul municipiului Bucuresti;
• nu inregistreaza datorii fată de bugetul local.

Stimulent Nou Nascuti Vouchere Materna Mama lui Vladimir

Documente necesare pentru obtinerea stimulentului financiar:

Cerere tipizata;
Declaratie de consimtamant-completata de parintele în contul caruia nu se vireaza stimulentul/nu incasează stimulentul în numerar. Aceasta declaratie este necesara pentru prevenirea situatiilor în care unul dintre parinti nu este de acord ca celalalt parinte să incaseze stimulentul;
• Certificatul de nastere al copilului, (poza/scan a originalului) sau numar de inregistrare* care contine CNP-ul copilului eliberat de Biroul de inregistrare nasteri de la Oficiul de Stare Civila, in cazul în care nu s–a eliberat certificatul de nastere;

*dosarul se completează cu copie (poza/scan) a certificatului de nastere al copilului imediat ce este emis de Biroul inregistrari acte de nastere;

• Biletul de iesire din spital al nou-nasacutului sau certificat medical constatator al nasterii emis de catre unitatea sanitara (copie);
• Actele de identitate* ale parintilor, (poza/scan) a originalului;

* este necesar ca solicitantul să aiba domiciliul stabil sau resedinta în municipiul Bucuresti cu cel putin 6 luni inainte de depunerea cererii (dovada domiciliului/resedintei pe raza administrativ teritoriala a municipiului Bucuresti de minim 6 luni se face prin anexarea unei fotocopii dupa cartea de identitate anterior detinuta sau prin adeverinta privind istoricul de domiciliu eliberata de Directia de Evidenta a Persoanelor de sector); viza de resedinta (poza/scan) a originalului, dacă este cazul;

• Extras de cont* pentru efectuarea viramentului bancar, după caz;

*extrasul de cont se obtine de la banca unde este deschis contul, eliberandu-se pe loc sau on-line, în formatul standard al bancii (in care să se regaseasca datele de identificare ale titularului de cont);

 • Certificat de atestare fiscala emis de Directia de Taxe si Impozite Locale de sector pentru solicitantul stimulentului, din care reiese faptul ca acesta nu are datorii neesalonate catre bugetul local (in situatia in care datoriile catre bugetul local au fost esalonate, este necesar sa depuneti documentele doveditoare, respectiv: Decizie/Hotarare judecatoreasca de esalonare etc., grafic, ultima chitanta);

Cand poti depune actele pentru Stimulentul de nou-nascut?

Termenul de depunere a dosarului este de maxim o luna de la data nasterii bebelusului.

IMPORTANT DE STIUT: Avand în vedere ca termenul este foarte strict, daca depui dosarul dupa acest interval, nu vei mai primi cei 2,500 de lei. Nu este admisa nicio intarziere fată de acest termen, indiferent de motivatie.

Unde se depun documentele pentru Stimulentul Financiar?

Avand in vedere situatia actuala, pe perioada starii de alerta se accepta depunerea dosarelor, doar online la adresa de e-mail: nounascutisimonoparentale@dgas.ro.

Dupa ce trecem de starea de alerta, vor putea fi depuse fizic in urmatoarele locatii:


• #bebedebucuresti 1 – Sos. Stefan cel Mare nr. 1, sector 1;
• #bebedebucuresti 2 – (în incinta Complexului de Servicii Sociale – Ominis) – Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4;
• #bebedebucuresti 3 – (în incinta sediului Directiei Generale de Asistenta Sociala Municipiului Bucuresti ) – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1.

44 de comentarii la „Voucherele Materna si Stimulentul pentru Nou-Nascuti”

 1. Buna tuturor,

  De la ce farmacii si magazine ati reusit sa luati mai multe produse cosmetice cu aceste vouchere? Intr-adevar, multe farmacii dau doar anumite produse care difera de la un loc la altul chiar daca fac parte din acelasi lant de farmacii. Deci daca nu vrei sa bati drumul degeaba si sa pierzi timp pretios prin tot Bucurestiul, trebuie sa suni inainte la ei sa vezi ce poti lua cu ele.

  Multumesc

 2. Bună,

  Cum ați procedat cu Certificat fiscal (în original) emis de către Direcția Taxe și Impozite Locale de sector prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local?
  Se poate obține online?

  Merci anticipat

  1. Bună, acum 2 ani când am aplicat eu, m-am dus fizic la DGASPC de care aparțin și l-am obținut pe loc. Ulterior se elibera în câteva zile.
   Acum, din cauza pandemiei am văzut ca au lansat și platforme online pentru eliberarea certificatelor. De exemplu, în sectorul 4, este chiar foarte ușor de folosit.
   Dacă locuiești în sectorul 5 sau 6, pe site este specificat asta: Doar gravidele cu domiciliul sau reședința în sectorul 5 și 6 depun documentele fără certificat fiscal, eliberat de către DITL.

  2. Bună, eu am fost în iunie fizic la sediul Dir. Impozite și taxe locale, din Sector 3,str Lucrețiu Patrascanu. Am completat o cerere la fata locului și în 10min am primit hârtia necesara Pt dosar. Poti suna direct la biroul de Taxe și Impozite de care știi ca aparții și sa verifici dacă cererile se pot procesa online.

 3. Buna ziua, am si eu o intrebare.
  Nu ma incadrez ca primesc primii 1000 lei deoarece nu am facut inca 6 luni de cand am buletinul in Bucuresti, insa in saptamana 28 DE SARCINA, fac 6 luni de cand am buletinul.
  Intrebarea mea este, pot depunde documentele pentru a doua transa de bani in saptamana 28 DE SARCINA?

  Multumesc!

  1. Buna.
   Am fost fix in aceeasi situatie ca si tine.
   A functionat depunerea dosarului pt a primi doar transa 2.
   Asta se intampla pe la sfarsitul anului 2020…nu mai sunt la curent cu acest beneficiu, dar iti doresc sa nu se fi schimbat nimic intre timp si sa poti depune dosarul asa cum ai spus.
   Bafta multa, sanatate si nastere usoara si frumoasa

 4. Buna ziua!
  Au fost foarte mari intarzieri cu acordarea voucherelor. Nu, nu se pot achizitiona produse pentru bebelusi, ele sunt exclusiv pentru mama. Sa va zic cum am procedat eu, poate ajuta pe cineva. Eu am depus dosarul in aprilie 2021 pentru transa 1 si in iunie 2021 pentru transa 2. In august 2021 am nascut. In maternitate am primit mesaj ca sunt programata peste o saptamana sa ridic prima transa. La externarea de la MedLife Grivita am spus de faptul ca am dosarul depus pentru vouchere. Stiau de aceasta situatie. Mi-au facut decontul, cu 2000 lei mai putin (pentru acesti 2000 lei mi-au facut o promisiune de plata, care trebuie achitata intr-o luna fara penalitati). Deja am ridicat 1000 lei. Daca nu ridic si transa 2 pana la finalul termenului de plata se mai poate prelungi cu inca o luna. Deci, daca inca nu ati nascut intrebati la maternitate de aceasta varianta, altfel nu prea aveti ce face cu ele (puteti lua pompa de muls, Elevit, calciu, magneziu, b6, suplimente fier, alte medicamente de adulti, aleze, ceaiuri, puteti plati ecografiile de la cele doua controale postnatale, analizele de la control si cam atat). Sper sa va fie de folos comentariul. Sarcina usoara!

 5. Iti spun din experienta mea ca aceste vouchere se pot folosi dupa nastere doar la achizitionarea unor produse de bebe si mami…daaar EXCLUS laptic si scutece…ceea ce este cel mai important. Daca mi ar explica si mie logica acestei reguli, m as mai multumi si eu 😅. In Bucuresti puteti merge la Yuga…o tentativa de BbTei…unde am achizitionat produse pe care nu credeam ca le as fi cumparat vreodata doar ca sa keltui voucherele (am umplut carutul de cunparaturi cu aleze 🤣🤣🤣). Cativa din cei afiliati din lista au inceput sa refuze pe fata primirea voucherelor…asadar incet incet simt ca se stinge acest proiect. Chiar si cei de la Yuga au spus ca incet incet vor taia din produsele eligibile pana la 0 😔. Politic vorbind, aceste vouchere s au administrat aiurea cand nu erau bani la buget si acum trebuie sa se recupereze acesti bani 🤣🤣🤣. Sanatate tuturor va dorim.

 6. Am primit prima tranșă abia în saptamana 32 de sarcina, când practic nu mai am unde sa le folosesc. În farmacii, mai nou, poți achiziționa doar produse pentru mame ( vitamine sau diverse suplimente nutritive). Nu se mai pot achizitiona produse pentru copii sau produse de cosmetica / igiena . Deci sunt inutile aceste vouchere. Timp pierdut pentru a depune dosarul …
  Ceea ce părea a fi un ajutor pentru gravide este mai degrabă o corvoada.

 7. Buna ziua.

  Stiu ca citisem undeva ca putem cumpara si produse de bebelusi (laptic, vaccinuri, suplimente etc.) Ma puteti ajuta sa imi confirmati careva din sursa sigura daca este adevarat? Am mai tot intrebat la farmacii si am putut lua decat de la o singura Catena un laptic. Programul acesta nu este valabil pentru toate farmaciile inscrise? Sau au contracte personalizate anumite farmacii? Va multumesc

   1. Multumesc pentru promptitudine. Fisierul l am gasit, mersi. O sa mai intreb si despre ideea de cumparare produse bebelusi. Mai e o prroblema … nu inteleg de ce primim si transa 2 (am primit o la 3 luni dupa ce am nascut) daca ni se spune ca aceste vouchere se folosesc doar in timpul sarcinii. O sa iau la sunat, la rand ,fiecare farmacie afiliata sa i intreb personal ce produse putem cumpara. Spitalele primesc aceste vouchere doar in timpul sarcinii…mi e teama sa nu cumva sa ramanem fara sa le consumam 🤣😭😭.

 8. Beatrice Caramizaru

  Hello, nu am primit inca nici prima transa nici a doua, si peste 1 luna si jumatate nasc. Ele se mai pot folosi ulterior, tinand cont ca nasterea, analizele si medicamentele din timpul sarcinii nu mai am cum sa le iau dupa nastere.

  1. Bună, din păcate știu ca sunt întârzieri legate de acordarea lor. Dar da, pot fi folosite și după naștere, au o valabilitate mai mare.
   Le poți folosi sa cumperi cele necesare pentru bebe.
   Naștere ușoară!

  2. Iti spun din experienta mea ca aceste vouchere se pot folosi dupa nastere doar la achizitionarea unor produse de bebe si mami…daaar EXCLUS laptic si scutece…ceea ce este cel mai important. Daca mi ar explica si mie logica acestei reguli, m as mai multumi si eu 😅. In Bucuresti puteti merge la Yuga…o tentativa de BbTei…unde am achizitionat produse pe care nu credeam ca le as fi cumparat vreodata doar ca sa keltui voucherele (am umplut carutul de cunparaturi cu aleze 🤣🤣🤣). Cativa din cei afiliati din lista au inceput sa refuze pe fata primirea voucherelor…asadar incet incet simt ca se stinge acest proiect. Chiar si cei de la Yuga au spus ca incet incet vor taia din produsele eligibile pana la 0 😔. Politic vorbind, aceste vouchere s au administrat aiurea cand nu erau bani la buget si acum trebuie sa se recupereze acesti bani 🤣🤣🤣. Sanatate tuturor va dorim.

 9. Buna ziua, daca nu am buletinul de Bucuresti (cu pandemia) nu l.am mai schimbat , insa detin un apartamnet in Bucuresti in care locuiesc primesc voucherele materna? Adica pot dovedii cu actele de proprietate. Multumesc!

  1. Bună, din păcate este specificat ca mama trebuie sa aibă domiciliul în București sau viza de resedinta de cel putin 6 luni. Asta înseamnă că trebuie să fie adresa trecuta în buletin. Nu știu dacă se fac excepții.
   Ai putea întreba la DGAS de care aparții dacă fac excepții din cauza pandemiei. Dar sincer, nu am auzit de astfel de cazuri.

 10. Nu mi se pare corect , este discriminare, de se acordă aceste vaucere doar celor din mun.buc. ?ceilalți de ilfov nu sunt si ei tot cetățeni români? Nu avem aceleași drepturi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *