Voucherele Materna si Stimulentul pentru Nou-Nascuti

  • Sarcina
Voucherele Materna si Stimulentul Financiar pentru Nou Nascuti Mama lui Vladimir

Beneficii pentru femeile gravide

M-am gandit ca pot da o mana de ajutor si sa centralizez informatiie despre Voucherele Materna si Stimulentul Financiar pentru Nou-Nascuti, pentru ca am tot vazut pe grupurile de mamici postari cu multe intrebari legate de beneficiile pe care le-ar putea obtine pentru sarcina/copil –ce documente să pregateasca, să depuna si cand.

Momentan, acestea sunt disponibile doar pentru viitoarele mamici care locuiesc in Municipiul Bucuresti, iar numele programului este Bebe de Bucuresti.

Bebe De Bucuresti Mama Lui Vladimir

VOUCHERELE MATERNA

Conditiile pentru ca o viitoare mamica sa beneficieze de Voucherele Materna sunt urmatoarele:

• Are domiciliul stabil în Bucuresti sau resedinta dobandita pe raza Municipiului Bucuresti de cel putin 6 luni la momentul depunerii cererii.
• La momentul depunerii dosarului, sarcina este de minim 10 saptamani .
• Nu inregistreaza datorii fata de bugetul local.

Voucherele au fiecare cate o valoare de 1.000 lei, impartite in tichete de câte 50 lei, acordandu-se de doua ori:


• Dupa procesarea cererii se acorda primul voucher, în valoare de 1.000 lei.
• Dupa intrarea în saptamana a 24-a de sarcina se acorda al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisa acordarea de rest in bani la vouchere.
• Fiecare gravida beneficiaza de vouchere in valoare de 2.000 lei, indiferent de numarul fetilor. In cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dubleaza.

Documente necesare pentru a beneficia de VOUCHERELE MATERNA:

Cerere-tip ;
Nota informare beneficiari;
Declaratie de consimtamant;
• Copie dupa actul de identitate al femeii gravide;
• Certificat fiscal emis de catre Directia Taxe si Impozite Locale de sector prin care se atesta lipsa datoriilor fată de bugetul local (se poate obtine online de pe site-ul Directia de Impozite si Taxe Locale de la fiecare sector);
• Adeverinta eliberata de un medic ginecolog in care se atesta varsta biometrica a sarcinii;
• Copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente sau după caz, ultima ecografie efectuata;

La intrarea in saptamana a 24-a de sarcina, se revine cu o noua adeverintă de la medicul ginecolog in care se atesta varsta biometrica a sarcinii si o copie a ecografiei morfologiei de sarcina trimestrul II, după caz.


IMPORTANT DE STIUT: Daca depui dosarul prima data, incepând cu saptamana a 24-a de sarcina, vei primi doar a doua transa a voucherului, in valoare de 1.000 de lei. Asadar, ca sa beneficiezi de intreaga suma de 2.000 de lei este necesar să respecti termenele de mai sus.
Avand in vedere situatia actuala cu starea de alerta datorata Coronavirusului, depunerea dosarului pentru Voucherele Materna se poate face doar online la adresa de e-mail: voucher.materna@dgas.ro (Cererile transmise pe mail trebuie sa fie doar în format pdf., la rezolutie de 200 x 200 dpi.).

Dupa ce trecem de starea de alerta, vor putea fi depuse si fizic in urmatoarele locatii:


• #bebedebucuresti – Sos. Stefan cel Mare nr. 1, sector 1;
• #bebedebucuresti – (în incinta Complexului de Servicii Sociale – Ominis) – Aleea Turnu Magurele nr. 17A, sector 4;
• #bebedebucuresti – (în incinta sediului Directiei Generale de Asistenta Sociala Municipiului Bucuresti ) – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1.
Programul de lucru cu publicul la locatiile de depunere a dosarelor pentru voucher materna este: luni-joi, 9:00 – 15:00.


IMPORTANT DE STIUT: Dosarul poate fi depus în format fizic și de tatal copilului sau de alte persoane imputernicite de femeia însarcinata. Pentru acest lucru este necesar să completezi o declaratie.

Ce poti face cu Voucherele Materna?

Voucher Materna Mama Lui Vladimir

Am tot vazut intrebari pe grupuri legate de utilizarea Voucherelor Materna. În mod oficial, poti cumpăra urmatoarele:

• orice serviciu medical necesar monitorizarii sarcinii, din orice clinica publica sau privata înscrisa în program. Serviciul medical nu trebuie sa fie neaparat de obstretica-ginecologie.
• orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferenta dintre pretul de referintă decontat de catre CASMB si pretul la raft.
• lista completa a unitătilor afiliate programului Vouchere Materna este disponibila aici.

STIMULENTUL FINANCIAR PENTRU NOU-NASCUTI

Cine poate beneficia de acest stimulent?

De stimulentul financiar beneficiaza părintii/parintele copilului/copiilor nou-născut/nou-nascuti, care indeplinesc următoarele conditii:

• cel putin un parinte are domiciliul stabil sau viza de resedinta în municipiul Bucuresti cu cel putin 6 (sase) luni inainte de depunerea cererii;
nasterea s-a inregistrat intr-o maternitate din cadrul unitatilor sanitare, publice sau private, cu paturi de la nivelul municipiului Bucuresti;
• nu inregistreaza datorii fată de bugetul local.

Stimulent Nou Nascuti Vouchere Materna Mama lui Vladimir

Documente necesare pentru obtinerea stimulentului financiar:

Cerere tipizata;
Declaratie de consimtamant-completata de parintele în contul caruia nu se vireaza stimulentul/nu incasează stimulentul în numerar. Aceasta declaratie este necesara pentru prevenirea situatiilor în care unul dintre parinti nu este de acord ca celalalt parinte să incaseze stimulentul;
• Certificatul de nastere al copilului, (poza/scan a originalului) sau numar de inregistrare* care contine CNP-ul copilului eliberat de Biroul de inregistrare nasteri de la Oficiul de Stare Civila, in cazul în care nu s–a eliberat certificatul de nastere;

*dosarul se completează cu copie (poza/scan) a certificatului de nastere al copilului imediat ce este emis de Biroul inregistrari acte de nastere;

• Biletul de iesire din spital al nou-nasacutului sau certificat medical constatator al nasterii emis de catre unitatea sanitara (copie);
• Actele de identitate* ale parintilor, (poza/scan) a originalului;

* este necesar ca solicitantul să aiba domiciliul stabil sau resedinta în municipiul Bucuresti cu cel putin 6 luni inainte de depunerea cererii (dovada domiciliului/resedintei pe raza administrativ teritoriala a municipiului Bucuresti de minim 6 luni se face prin anexarea unei fotocopii dupa cartea de identitate anterior detinuta sau prin adeverinta privind istoricul de domiciliu eliberata de Directia de Evidenta a Persoanelor de sector); viza de resedinta (poza/scan) a originalului, dacă este cazul;

• Extras de cont* pentru efectuarea viramentului bancar, după caz;

*extrasul de cont se obtine de la banca unde este deschis contul, eliberandu-se pe loc sau on-line, în formatul standard al bancii (in care să se regaseasca datele de identificare ale titularului de cont);

  • Certificat de atestare fiscala emis de Directia de Taxe si Impozite Locale de sector pentru solicitantul stimulentului, din care reiese faptul ca acesta nu are datorii neesalonate catre bugetul local (in situatia in care datoriile catre bugetul local au fost esalonate, este necesar sa depuneti documentele doveditoare, respectiv: Decizie/Hotarare judecatoreasca de esalonare etc., grafic, ultima chitanta);

Cand poti depune actele pentru Stimulentul de nou-nascut?

Termenul de depunere a dosarului este de maxim o luna de la data nasterii bebelusului.

IMPORTANT DE STIUT: Avand în vedere ca termenul este foarte strict, daca depui dosarul dupa acest interval, nu vei mai primi cei 2,500 de lei. Nu este admisa nicio intarziere fată de acest termen, indiferent de motivatie.

Unde se depun documentele pentru Stimulentul Financiar?

Avand in vedere situatia actuala, pe perioada starii de alerta se accepta depunerea dosarelor, doar online la adresa de e-mail: nounascutisimonoparentale@dgas.ro.

Dupa ce trecem de starea de alerta, vor putea fi depuse fizic in urmatoarele locatii:


• #bebedebucuresti 1 – Sos. Stefan cel Mare nr. 1, sector 1;
• #bebedebucuresti 2 – (în incinta Complexului de Servicii Sociale – Ominis) – Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4;
• #bebedebucuresti 3 – (în incinta sediului Directiei Generale de Asistenta Sociala Municipiului Bucuresti ) – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1.

10 comentarii la „Voucherele Materna si Stimulentul pentru Nou-Nascuti”

  1. Nu mi se pare corect , este discriminare, de se acordă aceste vaucere doar celor din mun.buc. ?ceilalți de ilfov nu sunt si ei tot cetățeni români? Nu avem aceleași drepturi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *