Viata in afara orasului

  • Familie
Viata in afara orasului Mama lui Vladimir 12

Viata la tara

Multi dintre noi nu avem bunici sau parinti care locuiesc la tara, asa ca pentru a vedea cum este viata in afara orasului trebuie sa inchiriezi o casa. Cei care au sunt niste norocosi.

Aparitia pandemiei si izolarea la domiciliu ne-a facut sa apreciem mai mult viata la curte si viata in afara orasului. Cum suntem noi, sunt si alte familii, care cum au ocazia incearca sa plece din Bucuresti si din aglomeratie. Din pacate nu se intampla asa des cum ne dorim, dar incercam sa recuperam.

Cum am mai scris intr-un alt articol, parintii mei locuiesc la tara, intr-o comuna din Judetul Dambovita. Au o mica gospodarie cu pasari si animale, dar cel mai important este faptul ca este aer curat.

Ocnita este situata in zona de deal, inconjurata de paduri de foioase, este o localitate plina de verdeata.

Relaxare la aer curat

Dupa o saptamana in care Vladimir a fost foarte agitat noaptea din cauza eruptiei maselelor si nu am putut dormi legat mai mult de o ora, am hotarat ca ar fi bine sa merg cateva zile la parintii mei. Desi lucreaza, cateva ore pe zi pot sta cu Vladimir sa ma relaxez si eu, chiar daca nu dorm. Si mai ales, imi incarc bateriile iar Vladimir poate alerga nestingherit prin curte.

Eugen nu a putut sta cu noi, trebuia sa fie prezent in Bucuresti la birou, asa ca pentru cateva zile stam fara tati, pana in weekend cand ni se va alatura.

Din cand in cand orice mama are nevoie de o pauza, asa ca nu va sfiiti sa cereti ajutor. Nu sunteti mai putin mame!

Chiar daca Eugen petrece timp cu Vladi, in timp ce ma ocup de altceva, sau cand mai ies ocazional cu fetele, si el este obosit cand vine dupa serviciu. Chiar incearca sa se implice atunci cand este acasa, si apreciez mult asta.

Rasfat la bunici

Dar cand Vladimir sta cu bunicii, el uita complet de mine sau de tata. Ei ii indeplinesc toate dorintele, incearca pe cat posibil sa nu cumva sa il supere, pentru ei ar fi o tragedie. Cu mine si cu fratele meu nu s-au comportat niciodata asa!

Cel mai mult lui Vladimir ii plac animalutele. Ar sta numai pe langa gaini, caine, pisica si porcusori. Deja la 1 an si 2 luni stie cum face fiecare animal. Este foarte incantat cand poate sa repete dupa ele.

De asemenea, ii place sa dea de manacare animalutelor. Se vede fericirea pe chipul lui cand ele vin spre el sa le hraneasca.

Pe mine, aerul curat ma revigoreaza instant. Mai ales cel racoros de dimineata, cand stai infofolit cat iti bei cafea afara si ursuletul isi consuma energia.

De fiecare data cand venim aici, Vladimir doarme mult mai profund si mai bine, mai ales la somnurile de peste zi.

El inca mai are 2 somnuri: unul dimineata, la maxim 3 ore de cand s-a trezit si unul dupa amiaza dupa ora 2. La Bucuresti avem uneori probleme cu somnurile, nu doarme suficient si se trezeste obosit. Aici nu avem aceasta problema, reuseste sa isi consume toata energia.

Spuneam mai sus ca sunt destul de obosita, Vladimir e in plina eruptie dentara cu maselele, asa ca nici eu si nici el nu ne odihnim nici el. Pana acum, cand mai iesea vreun dintisor, avea in general disconfort destul de mic. Acum insa, este horror. Au iesit cateva colturi la 2 masele, si pe departe este cea mai simtita din plin eruptie dentara a lui. Ma mir ca inca sunt lucida. Probabil si cafeaua are meritele ei.

Oricum, faptul ca am venit la tara, ca petrecem chiar si pentru cateva zile viata in afara orasului, ma ajuta mult pe partea psihica. Simt ca mi se odihneste creierul si ma incarc cu energie noua. Exact de ce aveam nevoie.

Voi unde mergeti cand doriti sa va incarcati bateriile?

2 comentarii la „Viata in afara orasului”

  1. Foarte frumos articolul 🙂
    Si noi camd vrem sa avem niste momente de liniste mergem la bunicii copilului ca sa se joace impreuna si noi sa ne odihnim sau sa iesim putin in oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *