Povestea Kangaroo: produse realizate cu suflet

Povestea Kangaroo produse realizate cu suflet Mama lui Vladimir 4

Produse confecționate cu suflet și din suflet pentru copii în România

De produsele Kangaroo am aflat de curând, când în urmă cu câteva luni am avut în țară o perioadă ploioasă și aveam nevoie de o gecuță impermeabilă pentru Vladimir. Am dat de pagina Kangaroo și am fost foarte impresionată de imprimeurile și culorile jucăușe ale gecuțelor. În plus, sunt fabricate în România, iar creațiile aparțin unei mămici antreprenor foarte ambițioasă, Roxana.

Viața de mămică este și așa foarte încărcată, dar ambiția și perseverența și-au spus cuvântul. După multe ore de muncă și puțin somn, a ieșit un proiect în care a pus mult suflet și de care este foarte mândră.

Mi-a povestit despre cum a început totul, ce suișuri și coborâșuri a întâlnit. Vă invit să citiți mai jos povestea Kangaroo.

Cum ai luat decizia de porni afacerea Kangaroo?

Ideea Kangaroo a apărut anul trecut, în timpul lockdownului. Mă gândeam ce linie de produse s-ar potrivi foarte bine cu informațiile  pe care le-am dobândit în ultimii ani despre țesături, despre compoziția acestora si utilizarea lor adecvată. Mi-a prins bine deconectarea de la rutina profesionala și mi-am adresat o întrebare. Pe cât de simplă pe atât de îndrumătoare către proiectul Kangaroo:

Ce știu eu să fac cel mai bine cu ce am acumulat până acum, atât tehnic/informațional cât si emoțional? 

Știu să protejez!

Din momentul în care mi-am dat acest răspuns care a venit natural, spontan, chiar firesc, am început să-mi fac planul de acțiune. Aveam in minte produsele finale în sensul că:

  • știam la ce nevoi trebuie să răspundă produsele
  • știam ce țesături vreau să folosesc
  • știam cum vreau să arate produsele

Astfel, am început prin a face tiparele, împreună cu fetița mea care era fascinata de acest “joc” ce presupunea desenat, lipit, decupat, corectat și luat de la capăt . Toate astea întinse pe podea în toată sufrageria.

Eram nerăbdătoare să testez aceste tipare, să mă întorc în atelier, să facem prototipurile, să văd ce ajustări trebuie făcute.

Par operațiuni simple și rapide, iar pentru mine, acum, sunt într-adevăr simple, dar nicidecum rapide. Pot modifica un produs și de 6-7 ori până ajunge să iasă așa cum mi l-am imaginat, iar asta poate dura și 2-3 săptămâni.

Cunoșteai tainele croitoriei înainte de Kangaroo?

În urmă cu 7-8 ani lucram în corporație, mă vedeam acolo forever, nu aveam nicio legătură cu domeniul croitoriei, aveam 2 mâini stângi. Preferam să lipesc nasturii cu superglue decât să-i cos.

O prietenă care cochetase cu antreprenoriatul, s-a gândit să ne deschidem un atelier de croitorie și mi s-a părut interesantă ideea.

Am spus atunci ceva în care cred cu tărie și astăzi: nu ai cum sa ceri cuiva sa facă ceva ce tu nu știi să faci. Vei eșua mai devreme sau mai târziu. Nu vei știi să estimezi timpii de lucru, să calculezi productivitatea, să faci randamentul, să ghidezi, să gestionezi. Trebuie să știu eu foarte bine să fac un produs perfect, cap-coadă. Oricare produs pe care îl am în gama sau urmează să îl introduc, pentru a putea explica mai departe colegilor sau colaboratorilor, pentru a stabili ordinea operațiilor si fluxul, pentru a știi să cer finisajele dorite și pentru a calcula productivitatea.

Prin urmare am început un curs de croitorie la care mergeam seara după birou. Am pus ceva baze, am asimilat ceva informații, dar complet insuficiente. Așa că am descoperit la ce folosește YouTube-ul, tadaaaaaam .

Și așa a început procesul de invățare, căutare, cercetare.

Mi-am luat o mașina de cusut casnică și făceam diverse teste. Între timp a picat ideea deschiderii atelierului atunci, dar eu nu am renunțat la învățare, căutare, documentare.

Wow, multă determinare. Și cum au mers lucrurile?

Eram hotărâtă să pornesc un atelier de croitorie, să muncesc oricât ar fi fost nevoie pentru a reuși. Așa că am achiziționat 2 mașini de cusut industriale. Și… coase daca poți! Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. N-au nicio treaba mașina casnică și cea industrială. E drept că ambele cos, dar ritmul face toata diferența.

Nu că nu reușeam să cos, fugea țesătura din mână, practic apăsam pedala și hop…țesătura era pe partea cealaltă cusută de Doamne ferește.

Aș putea vorbi foarte mult despre acea perioada. Dar încet, cu voință multă și speranță pe măsură, am început să fac cusăturile din ce in ce mai bine.

Și cum învățam și exersam eu de zor mi-a cerut o prietena o protecție de iarna pentru marsupiul în care își purta bebelușul.

M-am organizat rapid si eficient cu tipar, țesături, accesorii și în câteva zile a fost gata prototipul.

Râd cu lacrimi, nu vreți să știți cum arăta. Nicio problemă, am ajustat și ne-am adaptat frumos și a rezultat primul brand BB Junior – protecții de iarna pentru sisteme de purtare ale bebelușilor, marsupii etc.

  • Povestea Kangaroo produse realizate cu suflet Mama lui Vladimir 2
  • Povestea Kangaroo produse realizate cu suflet Mama lui Vladimir 3

Ce ne poți spune despre BB Junior?

Un proiect superb, de suflet, am muncit enorm și as face aceleași eforturi și astăzi dacă ar fi să o iau de la capăt.

Acum am colaboratori atât în atelier, cât și extra, dar toate produsele trec prin mâna mea sau prin fața ochilor mei înainte de ambalare.

Produsele din această gamă sunt cunoscute și apreciate de mii de părinți.

Este așa un sentiment, o trăire pentru care nu găsesc exprimarea potrivită, când iți vezi produsul folosit câțiva ani, care arată la fel de bine ca atunci când a fost împachetat și expediat din atelier. Realizezi cumva cât de bine ai muncit, cât de bine ai știut să alegi țesăturile și croiul pentru ca un produs să reziste la purtat câțiva ani buni.

Și de unde numele Kangaroo?

La naștere puiul de cangur este incomplet dezvoltat; el este mic, golaș, fără ochi și urechi, cu membrele nedezvoltate. Mama îl ia cu gura și îl introduce în punga abdominală numită marsupiu. Buzele puiului concresc cu mamelonul mamei și astfel laptele se scurge direct în gura lui. El rămâne prins de mamelon până la dezvoltarea completă, care are loc după 8-9 luni, când părăsește punga. În pungă se întoarce numai în caz de primejdie. Protejarea și îngrijirea puiului sunt naturale, sunt în firescul existenței.

Kangaroo protejează, am gândit produse care să asigure confort bebelușilor, copiilor și relaxare părinților.

Gama de produse este in dezvoltare, momentan avem definitivata categoria premium a protecțiilor pentru marsupii și gecuțele de primăvară-vară.

Folosesc mult softshell, este o țesătură foarte practică, respirabilă, cu un grad ridicat de impermeabilitate și rezistență la vânt.

La o categorie de protecții pentru marsupii folosesc și polar, care este de o calitate excepțională și cu care mai am ceva planuri spre toamna . 

Nu folosesc softuri de tipar, prefer să merg pe metoda veche, cu hârtie, creion și echer. Mi se pare că mă apropii mai mult de produs. E un sentiment pur și simplu, mi-e greu să-l explic.  

Noi abia așteptăm următoarea ploaie pentru ca Vladimir să aibă din nou ocazia să poarte gecuța impermeabilă!

10 comentarii la „Povestea Kangaroo: produse realizate cu suflet”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *