Povestea castelului cu jucării „suntcopil”

  • Familie
Povestea castelului cu jucării Suntcopil Mama lui Vladimir (1)

Tot mai mulți părinți aleg calea antreprenoriatului

Să fii mamă nu-i ușor! Chiar poate fi mai solicitant decât un job. Între job și copii, ce este de ales? Antreprenoriatul – răspund din ce în ce mai multe femei.

Când devii antreprenor îți faci programul în funcție de timpul liber și responsabilitățile de mamă. Și-n plus oferă acea doză de creativitate și libertate care le permite mamelor să viseze, să creeze și să-și urmeze pasiuni mai vechi pentru care, odinioară, n-aveau timp sau curaj.

La fel s-a întâmplat și pentru Adnana, mămica a doi băieți minunați. Alături de soțul ei, au pus bazele unui magazin online, care este mai mult de atât. Este un loc unde părinții pot găsi activități și jocuri educative pentru cei mici. Are chiar si o poveste draguță, dar o las pe Adnana să ne povestească mai multe, în interviul pe care mi l-a acordat.

Povestea castelului cu jucării „suntcopil” Mama lui Vladimir (1)
Alex și Adnana, creatorii suntcopil.ro

Cum v-ați hotărât sa deveniți antreprenori?

Ideea de antreprenoriat a venit din dorința de a petrece mai mult timp cu cei mici. Cu atât mai mult cu cât am hotărât alături de soțul meu ca in perioada pandemiei sa rămân eu acasa cu cei doi băieței ai nostri.

Astfel am început sa lucram la site, la stocuri, am început sa conturam ceea ce doar ne imaginam la un moment dat.

Soțul și-a păstrat job-ul, eu ma ocup de copii. Speram ca în viitorul cât mai apropiat sa ajungem acolo unde ne-am propus.

Încă suntem în proces de descoperire a direcției pe care dorim sa mergem cu suntcopil. Dar un lucru e cert: dorim sa le aducem copiilor visurile mai aproape, adică sa fim călăuze și sprijin pentru viitorul lor.

Cum a luat naștere “suntcopil”?

“Suntcopil.ro” e o poveste în care lumea copiilor este amenințată de o vrăjitoare rea, Vrăjitelevizoara. Aceasta le face copiilor o vrajă prin care îi blochează în fața televizorului. Dar Tati-Puzzle cel Viteaz și Mami-Cărticica veselă, ajutați de ceilalți părinți și de jucăriile pe care le găsiți în Castelul “suntcopil”, reușesc să rupă vraja și copiii revin la joacă și la învațatul distractiv.
“Suntcopil” este locul de întâlnire al copilăriei cu veselia, cu învățarea prin joc și cu lumea cărților.

Cine sunt Tati-Puzzle cel Viteaz și Mami-Cărticica Veselă?

Suntem chiar noi, Alex și Adnana Neacșu, doi părinți implicați și însetați de provocări. Aceste personaje oglindesc pasiunile fiecăruia dintre noi. Dar și dorința noastră de a le fi alături și altor părinți în călătoria aceasta minunată a vieții de familie.

Dorim să oferim mamelor și taților ajutorul necesar în alegerea jucăriilor potrivite pentru cele mai importante ființe din viața lor: copiii.

Ce pot găsi părinții pe site-ul “suntcopil”?

“Suntcopil” găzduiește jucării din lemn, educative, cărți atent selecționate, dar și articole pentru școală și grădiniță: carioci, creioane și acuarele testate dermatologic, non-toxice. Dorim ca acest magazin online să aibă cât mai mult din noi, cei doi părinți din spatele cortinei. De aceea realizăm și articole de mobilier mic pentru camera celor mici: biblioteci făcute manual, din lemn, personalizate în funcție de nevoile și preferințele fiecăruia.

De ce un magazin online de jucării și articole pentru copii?

Am ales această nișă deoarece momentul când am devenit părinți nu ne-a schimbat doar viața, ci și pe noi înșine. Am devenit mai atenți la felul în care trece timpul și am început să prețuim mai mult momentele petrecute în familie.


Copiii ne sunt sursă de inspirație
. Astfel că eu am început să scriu pe blog-ul “Toate pânzele sus” despre viața de mamă, cu bune și cu mai puțin bune. Scriu, pentru ca mamele să știe că nu sunt singurele cu probleme în viața de părinte. Scriu, pentru ca ele să zâmbească atunci când văd că și copiii noștri fac pozne, exact ca ai lor. Mai mult, împărtășesc toate ideile de activități, jocuri și experimente pe care le fac cu cei doi băieței ai noștri, pentru a oferi inspirație, astfel încât timpul petrecut cu cei mici să fie unul de calitate.


În timp ce eu m-am refugiat în scris, soțul meu s-a îndreptat către pasiunea lui, cifrele și economia. Acestea s-au amestecat cu dorința de a pune pe picioare o afacere care să ne ajute să petrecem mai mult timp cu cei mici.


Astfel s-a născut “suntcopil”, care ne este de mare ajutor atât nouă, cât și bunicilor, fiind principala sursă de cadouri pentru fiecare Crăciun, Paște sau aniversare.

Cand ai început să scrii pe blog?

Am început sa scriu pe blog în luna martie a anului trecut. Plănuiam de mult sa fac asta, de aproximativ 4 ani. Dar nu am găsit timpul necesar, nu am avut curajul de a începe sa fac asta.

Anul trecut, în plina pandemie, am considerat ca e momentul sa fac ceva pentru mine și pentru celelalte mame care aveau nevoie de sprijin.

Site-ul a apărut la sfârșitul lui noiembrie. Și de atunci îl tot reinventam. Am început cu jucării din lemn, apoi au venit cariocile și, ulterior, bibliotecutele din lemn.

Acum suntem în căutarea unor jucării care sa se plieze mai mult pe principiul nostru de a aduce visurile mai aproape, adică de a sădi de acum în ei semințe care vor încolți și vor creste odată cu ei, transformându-i în niște adulți echilibrați, pasionați de ceea ce fac și fericiți.

Cautam jucării care sa le dezvolte copiilor nu numai anumite abilități, ci și un mod de a descoperi lumea înconjurătoare.

Ce dificultăți ați întâmpinat pe drumul acesta al antreprenoriatului?

Am lansat site-ul la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut. De atunci am întâmpinat tot felul de piedici pe canalele social media, principalele surse de notorietate. De la blocarea conturilor de publicitate si a contului de magazin, fara motiv, la schimbarea continua a algoritmilor.


Principala dificultate este câștigarea notorietății. Cu asta ne luptăm acum.
O altă provocare este și găsirea jucăriilor care să ne satisfacă pe deplin. Încă lucrăm la acest aspect, întrucât vrem să oferim părinților jucării educative, calitative, care sa susțină învățarea prin joacă.

Ce planuri aveți în continuare?

Planurile noastre sunt ambițioase, întrucât pregătim un al treilea proiect: o casă micuță, situată într-o zonă de munte, la țară, gândită să devină cuib de joacă. Aici părinții vor găsi timpul atât de necesar pentru a fi împreună cu cei mici, aer curat, verdeață și o experiență…altfel.
Iar rezultatul final va împleti cele trei direcții pe care am ales să le urmăm: blog-ul, magazinul online pentru copii și căsuța. Mai avem mult de lucru, dar daca este ceva care să ne caracterizeze atât pe mine, cât și pe soțul meu, este ambiția.

Pe suntcopil.ro găsim multe jucării educative, pentru toate vârstele. Vladimir a încercat câteva dintre ele și i-au plăcut foarte mult. Preferatul lui ramâne puzzle-ul.

Suntcopil.ro este și pe social media: pe Instagram și Facebook. Au chiar și un canal de Youtube unde publică activități intersante de făcut cu cei mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *