Oua Benedict

oua benedict

Mic dejun englezesc

Serveste un mic dejun clasic englezesc, ce se mananca cu cutit, furculita si multa eleganta: Oua Benedict!

Micul dejun perfect trebuie sa contina proteine, carbohidrati, legume si fructe, sa iti asigure cantitatea necesara zilnica de fibre si sa iti dea energie.

O reteta de mic dejun trebuie sa fie usor de preparat si delicioasa. Sa arate foarte bine pentru ca tu sa-ti incepi ziua cu un zambet mare pe fata. Iata mai jos cum sa prepari un mic dejun cu oua Benedict!

Ingrediente Oua Benedict:

  • 4 oua
  • 2 chifle moi (sau chifle englezesti)
  • 8 felii de bacon
  • 150 ml otet
  • 1 lingura de sare

Sos olandez:

  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 lingura de mustar
  • 125 de grame de unt topit
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust

Preparare Oua Benedict:

Acest mic dejun delicios, demn de capetele incoronate de la Curtea Angliei, nu este greu de facut.

Veti avea nevoie de: o oala cam de 4 litri pentru prepararea oualor; un castron potrivit pentru bain-marie care sa se potriveasca la gura unei cratite in care veti fierbe apa; tigaie pentru prajit baconul; plita sau grill sau toaster pentruprajit briosele.

Scoateti untul din timp din frigider. Separati galbenusurile pentru sos, asigurati-va ca toate ouale folosite sunt foarte proaspete, pentru ca vor fi partial pregatite termic. Stoarceti lamaia si puneti la fiert apa in ambele oale, atat pentru fiert ouale cat si pentru bain-marie. Tineti cont sa nu umpleti vasul pentru bain-marie, apa nu tebuie sa atinga fundul castronului atunci cand este asezat deasupra.

Pana fierbe apa, incingeti tigaia si prajitti feliile de bacon pana devin crocante. Le scoateti pe servete de hartie absorbanta.

Cand apa fierbe in recipientul pregatit pentru bain-marie, se trece la prepararea sosului olandez.

Preparare sos olandez:

Pune in blender galbenusurile de ou, mustarul, zeama de lamaie, sare și piper. Se amesteca 5 secunde. Toarna untul fierbinte in blendersi amesteca sosul la viteza maxima. Pastreaza sosul cald pana prepari ouale.

Cand apa clocoteste pentru fierberea oualor, se adauga sarea si otetul si se reduce focul la minimum. Ouale se sparg cu grija in oala, fara a le arunca de sus, iar albusul se aduna rapid cu o lingura in jurul galbenusului. Se tin in apa ce fierbe fara clocot 3 minute, apoi se scot cu spumiera pe un servet de bucatarie, urmand a fi servite imediat.

Chiflele se taie in 2 pe latime si se prajesc pe partea taiata.

Pe fiecare chifla prajita se aseaza felii de bacon prajit, dupa ce s-a uns cu 1 lingurita de sos.

Deasupra de bacon se aseaza cu grija cate 1 ou fiert.

Se acopera sandvisurile astfel asamblate cu sos olandez din belsug.

Pofta buna!

2 comentarii la „Oua Benedict”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *