Nașterea la Maternitatea Bucur

Continuăm seria cu articole din rubrica Am născut în România, cu experiența Denisei de la Maternitatea Bucur din București. Sincer este până acum cea mai fericită experiență din cele primite de voi. Exact cum ar trebui să decurgă nașterea la o maternitate de stat în România: fără traume, șpagă, personal empatic și mai ales suport post naștere.

Povestea Denisei o găsiți mai jos:

„Mă numesc Dumitru Denisa și am născut un băiețel acum 9 luni. 

Eu sunt de lângă Pitești, iar medicul care mi-a urmărit sarcina are cabinetul foarte aproape de mine, dar nașterile le face la maternitatea Bucur.

Am născut prin cezariană, am ajuns la spital, am trecut de triaj pentru covid , după care a trebuit să aștept, pentru a efectua analize și măsurarea contracțiilor.  

Sincer  nu am avut nicio emoție, doar nerăbdare, voiam să îmi cunosc mai repede băiețelul.  

Am ajuns în sala de operație, toți s-au purtat super,  de la infirmieră până la medicul anestezist. Țin minte că mi se făcuse rău, îmi venea să vomit, mi-au dat masca jos și mi-au făcut aer.. 

Prima poză a Denisei cu bebelușul în Maternitatea Bucur

Când a fost momentul de poza, mi-au șters lacrimile… a fost foarte frumos, nu mă așteptam… 
Am petrecut o noapte la terapie intensivă,  asistentele au fost foarte drăguțe, mi-au dat calmante fără să le cer, doamnele infirmiere m-au ajutat mereu.. Nu am cuvinte de laudă. 

Țin să menționez că nu am dat 1 leu în spital, cum este de așteptat la noi, nimeni nu mi-a cerut nimic și s-au purtat exemplar.  
Am avut bebele în camera, moașa venea destul de des, m-a învățat să-l alăptez, cum să-l pun la sân, cum să-l țin.. 

M-au învățat cum să pun scutecul, cum să îl spăl, cum să am grijă de el.


Daca o sa fiu din nou însărcinată cu siguranță tot aici mi-aș dori sa nasc. „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *