La Gospodărie-fructe și legume de la țară

La Gospodărie-fructe și legume de la țară Mama lui Vladimir 1

O fermă de familie

Pentru noi, mai ales de când a apărut Vladimir în viața noastră, este foarte important ce alimente folosim la gătit, așa am descoperit La Gospodărie.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a 5 fructe și legume pe zi pentru a diminua riscul dezvoltării anumitor probleme de sănătate, precum obezitatea, bolile cardiovasculare sau unele tipuri de cancer.
De asemenea, este important și locul de unde achiziționăm, mai ales când oferim copiilor, pentru că de multe ori conțin pesticide care sunt dăunătoare inclusiv pentru adulți, să nu mai vorbim de copii.

Un loc de unde poți achiziționa, fructe, legume, dulceață sau alte produse bio, este La gospodărie, unde găsești fructe și legume crescute la țară, doar cu îngrășăminte naturale, fără chimicale și pesticide.
La gospodărie este o afacere mică de familie, care a luat naștere din dorința de a aduce pe mesele oamenilor fructe, legume și verdețuri, dulcețuri, murături și alte bunătăți, crescute și produse în gospodăria proprie.

Andreea Mihalache este persoana din spatele conceptului La Gospodărie, împreună cu membrii familiei, și ne povestește mai jos, cum a început totul.

Cum v-a venit ideea pentru un aprozar online?

Funcționăm cu o pagina de Facebook din 2016. Atunci a luat naștere conceputul de La Gospodărie.

Anul trecut, când a început pandemia, nu aveam magazin online. Foloseam doar Facebook-ul

Brusc, oamenii au început să fie tot mai interesați de produsele locale, iar Facebook nu a mai fost eficient. Nu găseau mereu lista de produse, procesul de comandă era greoi, iar comenzile se mai și pierdeau.

Am hotărât să centralizăm totul. Așa că am pus repede pe picioare primul magazin online. Soțul meu având cunoștințe în zona de IT, nu ne-a fost foarte greu.

Practic, nevoia ne-a împins spre online în această formă.

Unde cultivați legumele?

Cultivăm în Falaștoaca, județul Giurgiu, la doar 25 de km de București. 

Avem și colaboratori din satul nostru, dar și din satele vecine, oameni care nu au unde să își vândă produsele fiind prea bătrâni pentru a merge cu ele în piață.

Aproape de noi este Comana, poate unii știu despre Parcul Natural Comana și rezervație, Parcul de aventură, Mânăstirea și toate minunile care se găsesc acolo.

Este o zonă minunată!

Cum reușești să îmbini viața de antreprenor cu viața de mamă?

Uneori cu greu, alteori cu ușurință 🙂 Am ceva practică din ultimii 6 ani.
Am început în 2016, pe când fetița mea, Maria, avea 1 an și un pic.
De atunci și până acum parcă a trecut o veșnicie. A apărut al doilea copil, am crescut între timp alte 2 business-uri pe lângă grădină și continui să mă dezvolt.

Am învățat atât de multe, am descoperit cum să jonglez cu toate și cum să mă organizez eficient.

Mai am zile când nu-mi reușește, dar e ok.

Îmi place viața mea așa cum este, nu știu cum aș trăi altfel dacă nu în goana asta de antreprenor.

Cine poate comanda produsele de pe site? Unde faceți livrări?

Livrări la domiciliu facem în București (în toate sectoarele) și împrejurimi, în fiecare miercuri. Avem o colaborare cu un curier care duce pachetele până la ușă. Costul de transport este de 25 lei momentan, indiferent de greutatea pachetului.

Produsele sunt culese în ziua livrării, împachetate și ridicate de curier, iar până seara ajung la client. Este o livrare de tip SameDay, pe conceptul from farm to table.

Joia venim noi la Dristor și oamenii pot ridica pachetul de acolo, din parcarea farmaciei Tei, între 19:00 și 19:30.

O dată la două săptămâni, oamenii ne pot găsi la Piața Altfel, în strada Liveni nr 15 din sectorul 4.
Acolo se ține un târg de produse vegane, raw vegane și vegetariene la care participăm și noi de aproape 2 ani.

Sunt mai mulți producători, care din dragoste pentru oameni și sănătate, au creat produse extraordinare. Dulciuri raw vegane, vegane, delicioase de altfel, condimente, uleiuri, cosmetice, pâine, băuturi minunate, merită să le încercați chiar dacă nu aveți o dietă specială, iar dacă aveți o dietă specială, cu atât mai mult.

Pot clienții să ridice personal produsele?

Desigur 🙂

Înainte de pandemie primeam vizite de la clienți periodic. Acum sperăm să se mai relaxeze măsurile ca să putem relua vizitele în grădină alături de oamenii dornici să își culeagă singuri produsele.

Se poate comanda pe site și ridica pachetul de la noi, cu un telefon în prealabil.

Ne face mare plăcere să ne cunoaștem personal clienții pentru că pe asta ne bazăm, pe relația cu ei, pe a construi relații de lungă durată.

Dacă vreți și voi produse bio cu adevărat, nu uitați că în fiecare miercuri livrează în București și împrejurimi, iar de doua ori pe lună vin cu produse proaspete în sectorul 4, la Piața Altfel.


Voi țineți cont de unde achiziționați fructele și legumele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *