Ferma Animalelor

  • Familie

Ferma-parc de animale domestice

Cand vine sfarsitul de saptamana mereu cautam activitati interesante pe care le putem face cu Vladimir. Asa am descoperit si Ferma Animalelor din orasul Pantelimon.

Ferma Animalelor este prima ferma-parc de animale domestice din Romania. Este gandita sa fie o bucurie pentru copii, dar chiar si parintii se pot distra cu animalele dragalase.

Are o suprafata de 40.000 mp, suficient ca un copil sa poata alerga in voie se pot apropia si mangaia animalele fermei.

Este foarte aproape de Bucuresti, dar suficient de departe sa te poti simti „la tara” departe de aglomeratia orasului, cladiri inalte si poluare.

Ce poti face la Ferma Animalelor

Am gasit la fata locului o multime de animale prietenoase, care abia asteptau sa fie mangaiate si sa primeasca o mica gustare.

La intrarea in ferma poti cumpara pachetele speciale cu mancare pentru animalute.

Vladimir nu stia unde sa se duca mai intai.

Prima oprire a fost la tarcul de oite. Pentru noi a fost a doua vizita la ferma, dar prima data era Vladimir mai mic si majoritatea timpului a dormit, asa ca nu a fost foarte impresionat.

De data asta insa, Vladimir a fost cel mai incantat. Fara frica s-a dus spre oite sa le mangaie si sa le hraneasca. Nu va spun ce fericit a fost cand le auzea behaind. Chiar incerca sa le imite.

Eu personal prefer capritele, mi se par cele mai dragute si amuzante, mai ales cand sunt mici. Foarte dragalase!

Nu stiam pe la ce tarc sa meargem mai intai!

Gaini si puisori aleargau pe langa noi nesttingheriti. Sunt obisnuite cu oamenii, la fel ca celelalte animale.

La Ferma Animalelor pe langa animalele specifice fermei (capre, oi, vaci, rate, cai, magari, etc), exista si struti, nutrii, bivoli, lame si papagali.

O bila alba si pentru faptul ca existau mai multe variante ale aceleiasi specii. Zici ca ai gaini si pare banal, dar eu n-am mai vazut pana acum gaini albe, pufoase si zbarlite. Sau gaini crete. La fel si la iepurasi, copii pot sa observe diferentele intre rase.

Ce mi-a placut mult e faptul ca la fiecare tarc exista o placuta cu numele animalului si curiozitati despre specia respectiva. Nimic plictisitor sau teoretico-stiintific, ci informatii pe care le puteai transmite usor si celor mai mici.

Asa am aflat ceva interesant despre magari. Magarul are o cruce pe spate. Nici nu observasem asta!

Legenda crucii de pe spatele magarului

Se spune ca atunci cand a facut Dumnezeu animalele pe pamant, a facut si un magar, urecheat si bland. Dunga ce o are pe spinare, in forma de cruce, i-a fost facuta de Dumnezeu, cand l-a binecuvantat, pe vremea cand l-a incalecat Iisus Hristos, spre a intra in Ierusalim. Asadar asinul are cruce pe spate, fiindca L-a dus in spate pe Cel ce a purtat Crucea, pe Iisus Hristos.

Tarife si preturi

In timpul saptamanii, de luni pana vineri, Ferma Animalelor se deschide la ora 9:00 dimineata si se inchide dupa amiaza, la 17:30. In weekend este deschisa pana 18:30. Ultima intrare se face cu cel tarziu 30 de minute inainte de ora inchiderii.

Deoarece o parte importanta din animalele din Ferma sunt adaptate si la clima mai rece, Ferma Animalelor este deschisa inclusiv iarna.

Copii sub doi ani au intrarea gratuita. Pretul pentru un adult este 14 lei, pentru un copil 12 lei, iar pachetul pentru familie (2 adulti si 2 copii) 45 lei.

Ferma de lapte

Ferma animalelor este chiar langa Ferma de lapte, pe numele ei oficial „Agroindustriala Pantelimon”. Este cunoscuta de multi sub numele de „Ferma doctorului Petcu”, si este una dintre cele mai vestite din Romania. A fost ridicata pe locul unde pe la sfarsitul secolului trecut se afla Scoala de Agricultura din Bucuresti.

Ferma a inceput sa functioneze in 1973, cand 500 de vacute gestante Holstein au fost aduse tocmai din Danemarca. Inca din prima zi, a facut parte din elita fermelor pentru rasa Holstein si a reusit intre anii 1973 – 2008 sa vanda altor ferme din Romania peste 3000 de vacute gestante de o mare valoare genetica.

Ferma de lapte aprovizioneaza cu materie prima Fabricuta de lactate care produce produse naturale si foarte gustoase. Exista magazin chiar in incinta Fermei Animalelor.

Noi am cumparat ambele dati lactate si au fost foarte gustoase. Vladimir a apreciat cel mai mult iaurtul.

Dupa cateva ore petrecute la Ferma, Vladimir a obosit si era semn ca trebuie sa mergem spre casa. Cu siguranta vom reveni!

Voi unde mergeti in weekend?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *