Despre E-lactancia

  • Familie
Despre E-lactancia

Medicamentele si alaptarea

Cate dintre noi nu am avut nevoie de vreun medicament in timpul alaptarii? Dar cum aflam daca medicamentul respectiv este compatibil cu alaptarea? Eu am aflat inca de cand eram insarcinata despre E-lactancia.

Din pacate, majoritatea prospectelor de medicamente din Romania nu sunt actualizate. Cu toate ca medicii recomanda anumite medicamente pentru mamele care alapteaza, in prospect regasim tot felul de avertismente : “Aveti grija deosebita daca alaptati, nu utilizati daca alaptati, siguranta, medicamentului nu a fost stabilita in timpul alaptarii ”. Asa ca noi, mamele care alaptam, ce putem face?

Si ce e de facut? La cea mai mica durere mama ia un calmant si intrerupe alaptarea? In niciun caz. Ne apucam sa cautam despre medicament pe cea mai accesibila platforma: E-LACTANCIA.ORG.

Ce este E-lactancia?

E-lactancia este un proiect initiat de pediatrul spaniol Jose Maria Patricio împreuna cu APILAM (Asociatia pentru promovarea si Cercetarea Culturala si Stiintifica a Alaptarii). O echipa de specialisti in farmacie, neonatologie, imunologie infantila, gastroenterologie si chiar psihiatrie, cerceteaza si publica compatibilitatea medicamentelor cu alaptarea.

Pe pagina exista un motor de cautare, iar fiecare medicament este clasificat conform riscului în alaptare: foarte scazut (compatibil), scazut, mare sau foarte mare (incompatibil) pentru alaptare.

Cum folosim E-lactancia?

Sa spunem ca medicul v-a recomandat un antibiotic, amoxicilina, pentru o infectie la masea.

Intram pe e-lactancia.org, introducem in bara de cautare „Amoxicilin” si dam enter.

Imediat va apare gradul de compatibilitate cu alaptarea. Amoxicilina are risc foarte scazut si este sigura in cazul alaptarii.

In cazul gasirii unui medicament cu risc mare sau foarte mare, site-ul web ne ofera alternative, daca acestea exista, pentru a ne trata in siguranta.

Aceste informatii se bazeaza pe studii medicale care depasesc prospectele. Dupa cum stim, majoritatea nu ofera informatii clare cu privire la compatibilitatea alaptarii.

Utilizarea platformei este gratuita si disponibila oricui doreste sa o foloseasca.

Asa ca, dragi mamici, nu intrerupeti alaptarea fara sa verificati daca medicamentul pe care trebuie sa il luati este compatibil.

dyson.skin.ro

4 comentarii la „Despre E-lactancia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *