Cum a decurs înțărcarea lui Vladimir

Cum a decurs înțărcarea lui Vladimir Mama lui Vladimir

Înțărcarea blândă

Cele dintre voi care mă urmăresc de ceva timp pe blog sau social media, știu că l-am alăptat pe Vladimir mai mult de 2 ani, mai exact 2 ani și 5 luni.

Nu m-am grăbit să îl înțarc, deși, probabil că și voi ați fost constrânse de către cei din jurul vostru să încheiați alăptarea. Motivele diverse: laptele nu mai este bun, este prea mare copilul, sau diverse replici care fac mămicile să înțarce copiii înainte ca ele și puii lor să fie pregătiți. Și nu este corect! Nici pentru tine nici pentru cel mic. Voi hotărâți când va fi momentul!

Știam că atunci când voi hotarî să îl înțarc pe Vladimir voi apela la metoda blână, treptată, mai ales că perioada alăptării pentru noi a fost minunată. Am povestit mai multe aici.

Și la un moment dat a venit timpul pentru rărirea meselor de lapte….

Începerea grădiniței

După ce a împlinit 2 ani, Vladimir a început să meargă la grădiniță, la început câteva ore, apoi la program lung. Evident, emoții mari, nu neapărat din cauza alăptării, era obișnuit să fie culcat și de altcineva (soț, bunici). Până atunci, Vladimir nu a stat niciodată așa multe ore fără mine, și îmi era teamă să nu se adapteze. Dar nu a fost cazul.

Primele zile cu programul prelungit au fost mai grele, în sensul că îmi simțeam sânii foarte plini, dar când ajungea acasă Vladimir îi golea, iar după 1 săptămână, deja nu se mai întâmpla asta și de multe ori Vladimir uita să ceară lapte când ajungea acasă.

Dar seara la culcare cerea lapte, iar uneori mai avea câte 2 treziri scurte noaptea pentru alăptat.

Chiar dacă îl mai alăptam foarte puțin, nu eram încă pregătită să renunț la sentimentul acela minunat și la legătura care se forma între noi când alăptam.

Între timp am rămas însărcinată

Nici asta nu m-a oprit să îl înțarc pe Vladimir, desigur, după ce am discutat cu ginecologul.  Mi-a spus că nu este nevoie să îl înțarc pe Vladimir, sarcina fiind ok și neavând antecedente sau complicații în sarcina trecută. M-a avertizat doar că este posibil să mă simt mai obosită, să mă hidratez și să mă alimentez bine. (Despre alăptarea în sarcină am scris aici)

Partea cu alimentația a fost mai dificilă, pentru că sarcina aceasta am simțit-o din plin. Dacă la Vladimir totul a decurs minunat, în cazul de față parcă am avut toate simptomele sarcinii, de la A la Z. Din cauza grețurilor și vărsăturilor nu am putut mânca normal, drept dovadă, în primul trimestru am slăbit câteva kilograme.

Și lactația a scăzut destul de mult, Vladimir îmi tot spunea noaptea că nu mai este lapte. Dar chiar și așa, parcă nu voiam să renunț, deși dragul de el era pregătit.

Am primit un tratament care nu este compatibil cu alăptarea

După prima morfologie și dublu test, am primit diagnosticul de preeclampsie. Sincer, nu știam ce este. La sarcina cu Vladimir nu am avut această problemă. Medicul ca să prevină o restricție de creștere a bebelușului mi-a recomandat un tratament care nu este compatibil cu alăptarea. Trebuie să îl iau până în săptămâna 36 de sarcină.

Așa că, deși nu voiam trebuia să încheiem acest capitol și să începem înțărcarea.

Mi-am luat câteva zile ca pregătire, timp în care îi spuneam lui Vladimir că mami rămâne fără lapte. După 3 zile mi-am pus plasturi (știe că se pun când ai buba) și gata.

Noaptea a mai cerut de câteva ori, dar pentru că vedea plasturii se culca înapoi.

Și asta a fost tot! Fără plânsete, fără stres, el era pregătit să fie înțărcat!

2 comentarii la „Cum a decurs înțărcarea lui Vladimir”

  1. Buna! Dupa ce l-ai intarcat pe Vladimir, la cat timp a inceput sa doarma toata noaptea?
    Avem si noi 1 an si 8 luni, nicio noapte intreaga, inca alaptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *