Biscuiti cu unt

Biscuiti cu unt Mama lui Vladimir

O gustare perfecta pentru copii

Reteta pentru biscuiti cu unt am descoperit-o cand am achizitionat Thermomix-ul. De atunci am tot experimentat si modificat reteta, in functie de ce aveam disponibil in casa.

Biscuitii dispar rapid din farfurie, de multe ori nici nu asteptam sa se raceasca complet. Pe cat de buni sunt, pe atat de usor de facut.

La inceput, cand am facut prima data reteta, Vladimir inca era mic si abia incepusem diversificarea, asa ca in compozitie am pus zahar. Dar acum, pentru ca si el adora gustarile intre mese, inlocuiesc zaharul cu miere sau îndulcitori naturali.

Atentie! OMS interzice mierea la bebelusii mai mici de 1 an, deoarece poate cauza botulism infantil. Aceasta boala apare cand mierea contine spori ai bacteriei Clostridium botulinum, care infecteaza organismul bebelusului (a carui imunitate nu e inca puternica) si produc neurotoxine periculoase. 

Toxina poate provoca paralizia membrelor, trunchiului si a sistemului respirator. Micutii pot avea nevoie de intubare, internare in spital (timp de 44 de zile, in medie) si monitorizare a cailor aeriene si a respiratiei. Majoritatea copilasilor care fac botulism infantil si sunt tratati corespunzator isi revin complet in cateva saptamani/luni (rata de mortalitate este de sub 2%).

Ingrediente:

  • 100 g faina
  • 150 g faina de migdale
  • 100 g miere/sirop de arțar/sirop de agave
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • putina vanilie naturala

Mod de preparare biscuiti cu unt:

Punem intr-un bol toate ingredientele (faina, faina de migdale, mierea, untul, oul, praful de copt si vanilia) si le mixam pana se incorporeaza toate ingredientele.

Setam temperatura cuptorului la 180 grade cu ventilatie. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o lingura, luam cate putin aluat si punem pe tava, pana terminam tot aluatul.

Dam la cuptor 15 minute, pana se rumenesc pe afara.

Biscuitii cu unt sunt fragezi si aromati, si pot fi pastrati cateva zile la temperatura camerei, intr-un recipient inchis.

Pofta buna!

2 comentarii la „Biscuiti cu unt”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *