Beneficiile produselor din cânepă

  • Familie
Beneficiile produselor din cânepă 4 Mama lui Vladimir (1)

Semințele de cânepă

Multe persoane când aud de cuvântul „cânepă” se gândesc de cele mai multe ori la marijuana (care este total greșit) și omit să afle despre beneficiile produselor din cânepa.

Cânepa și marijuana sunt produse din planta de canabis, care au funcții și efecte total diferite asupra organismului uman. Produsele din cânepă sunt cunoscute pentru ca atenuează durerea, ajuta cu liniștirea afecțiunilor cauzate de dureri externe și interne, în timp ce produsele de marijuana sunt bogate în THC și, prin urmare, au un efect psihotic puternic asupra minții.

Cu siguranță ai observat în magazine sau online produse din cânepa. Acestea conţin seminţe de cânepă, care sunt inofensive şi legale, întrucât nu conţin canabinol – substanţă psihotropă. Această substanță se află doar în frunzele şi inflorescenţele de cânepă, consumul cărora sub orice formă (chiar şi în biscuiţi) este interzis în țara noastră.

Ce proprietăți au semințele de cânepa?

1. Conţinut înalt de proteine

În 100 g de seminţe de cânepă sunt 31-35 g de proteine vegetale, alcătuite din 18 aminoacizi. 67% din proteine îi revin edestinei – proteină, care se găseşte doar în seminţele de cânepă. Acesta se asimilează perfect şi este responsabilă pentru formarea anticorpilor şi enzimelor. Alte 35% îi revin albuminei – proteină, care transportă cu sângele vitamine, hormoni şi microelementele.

2. Combinaţie perfectă de acizi graşi

Seminţele de cânepă se caracterizează printr-un raport perfect dintre acidul alfa-linolenic (omega 3) şi linolenic (omega 6). Pe ambele organismul nu le sintetizează şi le primeşte din hrană, iată de ce este atât de important raportul lor. De asemenea, seminţele sunt bogate în acizi gama-linolenic (omega 9), stearic şi oleic.

3. Compoziţie bogată în minerale şi vitamine

Seminţele de cânepă sunt bogate în vitamine şi oligoelemente. În cea mai mare cantitate se găsesc vitamina E, fier, magneziu, zinc, mangan, calciu, potasiu, sulf, fosfor, care se asimilează perfect datorită acizilor graşi din seminţe.

Seminţele de cânepă sunt una din puţinele surse naturale de fitină şi mezoizonitol – săruri, care previn steatoza (ficatul gras), asociată cu deficitul de proteine. De asemenea, ele au o importanţă deosebită pentru creşterea masei musculare şi a oaselor, pentru stimularea hematopoiezei şi reglarea vasculară.

Ce produse sunt pe piață?

în mediul online, cât și în magazine se găsesc o multitudine de produse care conțin semințe de cânepă. Unul mai gustos ca altul. Recunosc că eu prefer pe cele dulci în detrimentul celor sărate. Mai jos vă recomand câteva produse pe care le ador. Toate le găsiți în magazinul bio online 7Nature, iar produsele sunt din ingrediente naturale.

Biscuți cu ciocolată și semințe de cânepă bio

Beneficiile produselor din cânepă Mama lui Vladimir (1)

După cum spuneam mai sus, aceștia sunt preferații mei. Sunt delicioși atât cu ceai sau cafea, sau pur și simplu ca o gustare între mese.

Biscuții bio cu ciocolată și semințe de cânepă sunt crocanți și rafinați. Conțin semințe și făină de cânepă bio.

Este un produs delicios de patiserie care impresioneaza prin chipsurile de ciocolată ce se topesc încet în gura și gustul tipic cu aromă de nuci.

Muesli crocant cu ciocolată și semințe de cânepă bio

Beneficiile produselor din cânepă Mama lui Vladimir 2 (1)

Acest muesli a devenit mic dejunul nostru preferat de când l-am descoperit. Este perfect cu lapte de vacă sau vegetal (noua ne place laptele de migdale). Este startul perfect pentru o zi plină de energie.

Ingrediente sunt naturale de cea mai bună calitate, iar gustul dulce este oferit de zahărul din nuca de cocos adăugat, fiind astfel un produs foarte sănatos.

Semințele de cânepă decojite, chipsurile de ciocolată și fâșiile de cocos folosite în realizarea acestui produs îmbogățesc textura crocantă.

Snack din semințe de cânepă bio cu sare și ierburi

Acest produs are un gust minunat și este potrivit ca și gustare între mese, în timp ce vezi un film pe Netflix sau pur si simplu când vrei să ronțăi ceva.
Poate fi folosit în diverse rețete culinare, oferind un gust minunat preparatelor și un conținut important de fibre și proteine vegetale.

Beneficiile produselor din cânepă Mama lui Vladimir 3 (1)

Ceai de cânepă și soc

Acest ceai este perfect de savurat cu biscuiții de care vă povesteam mai sus.

Ceaiul de cânepă cu flori de soc și frunze de zmeură reprezintă o combinație fructată și este ideal ca și ceai desert.

Datorită conținutului de frunze de cânepă, acest ceai ajută împotriva depresiei, a nevralgiilor și a insomniilor, oferind o stare de bine. Nu conține cofeina sau tanin.

Pe site găsiți mult mai multe produse din cânepă de la făină, sosuri, paste, până la ciocolată. Vă recomand să aruncați o privire, sigur vă face ceva cu ochiul.

Ce părere aveți despre astfel de produse? Ați încercat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *