6 motive să alegi haine din bambus pentru copii

6 motive să alegi haine din bambus pentru copii Mama lui Vladimir

De ce fibra din bambus?

De când devii părinte îți dorești ce este mai bun pentru copilul tău. De la mâncare, jucării, până la materialele folosite pentru hăinuțele lor.

Unii părinți preferă bumbacul, în timp ce altora le place să-și îmbrace copiii cu lână. Dacă căutați cea mai moale și mai confortabilă țesătură pentru bebeluș, vă va plăcea fibra din bambus.

Pe măsură ce această țesătură continuă să crească în popularitate în rândul părinților, devine mai clar decât oricând de ce sunt atât de apreciate hainele din bambus pentru copii.

Și noi am ales pentru Vladimir haine din bambus. Ne-am îndrăgostit de material, care este extrem de moale la atingere. Noi le-am achiziționat de la Raze de Soare, un magazin online care promovează îmbrăcămintea din fibre naturale de bambus.

Beneficiile hainelor din bambus în garderoba copiilor tăi

1. Bambusul este extrem de absorbant

Țesătura din bambus este incredibil de absorbantă. Poate absorbi de până la 3 ori greutatea sa în lichid. Copiii sunt energici, iar când aleargă transpiră mult. Hăinuțele din fibre de bambus îi ajută să își mențină pielea uscată, pentru ca ei să se simtă confortabil.

2. Materialul este natural

Țesătura de bambus este fabricată din iarbă de bambus. După extragerea pulpei din iarbă, producătorii pot construi țesături moi.

Chiar și țesăturile naturale, cum ar fi bumbacul, sunt uneori tratate cu pesticide în timp ce sunt în formă de plante. Dar, deoarece bambusul este natural rezistent la boli, puteți fi siguri că niciun pesticid nu atinge bambusul în niciun moment al procesului de fabricație.

3. Reglează temperatura corpului

Datorită micro-golurilor aflate în țesătura de bambus, acest material poate ajuta la reglarea temperaturii corpului celui mic. În timpul verii, țesătura de bambus poate reține aerul rece, iar iarna, poate păstra aerul cald în jurul corpului.

4. Hainele din fibră de bambus pentru bebeluși sunt hipoalergenice și anti-bacteriene

Dacă bebelușul este alergic la țesături precum poliesterul sau bumbacul, cautarea materialelor potrivite pentru acesta poate fi dificilă. Hainele pentru copii din bambus sunt o opțiune excelentă pentru copii, deoarece sunt hipoalergenice în mod natural. Aceasta înseamnă că pot respinge cauzele frecvente ale alergiilor, cum ar fi mucegaiul sau praful, reducând astfel șansele celui de a suferi o reacție alergică.

5. Este extrem de moale

Țesătura din bambus este la fel de moale ca și cașmirul, dar oferă și proprietăți de respirabilitate și absorbție a umezelii, pentru a oferi confort oricui alege să poarte haine din bambus .

Țesătura de bambus este atât de moale încât ați putea fi surprins de durabilitatea acesteia.

6. Cea mai ecologică țesătură de pe planetă

Alegând țesăturile din bambus, contribuiți la o practică ecologică. Produsele chimice și pesticidele nu sunt niciodată necesare pentru cultivarea bambusului. Bambusul necesită niveluri scăzute de apă și poate chiar ajuta la reținerea apei în zonele bazinelor hidrografice. Fermierii se bucură, de asemenea, de bambus pentru capacitatea sa de a absorbi dioxidul de carbon și de a produce oxigen, contribuind astfel la o atmosferă mai sănătoasă.

Raze de soare, un magazin sustenabil creat pentru copii

Hăinuțele sunt foarte colorate, iar designul simplu și delicat. Am fost curioasă să aflu cum au pus bazele micii afaceri, așa că l-am rugat pe Paul, fondatorul Raze de Soare să îmi povestească cum au început.

Odată cu venirea copiilor in viața noastră, am început să ne întreptăm atenția spre hăinuțele din materiale naturale.

Într-una din deplasările mele în India, am cumpărat de la un producător local câteva hăinuțe din bambus. Ne-am îndrăgostit imediat de acest material de vis, extrem de moale si fin. Am simțit atunci că fiecare părinte trebuie sa-și răsfețe puii cu hăinuțe realizate dintr-un astfel de material.

Din păcate mărimile de pe eticheta nu corespundeau deloc vârstei copiilor și nu le-am putut folosi foarte mult. Așa ne-a venit ideea să dezvoltam propriile modele si tipare, care sa reflecte mărimile și nevoile noastre. Am reușit să localizăm producătorul materialului și tot printr-un producător local indian am început producția pentru câteva articole în trei culori pastelate.

Primele hăinuțe „Raze de Soare” au fost primite cu multă satisfacție și bucurie din partea părinților, dar mai ales a copiilor. Feedbackul pozitiv primit ne-a ambiționat și mai mult, iar anul următor, am reușit să extindem gama de produse și culori spre bucuria părinților, dar și spre deliciul și confortul copiilor.

În acest moment sunt disponibile 10 modele în 7 culori vesele și lucram permanent pentru extinderea gamei de produse. Pentru că ne pasă de mediul înconjurător, iar fiecare haină din bambus este ambalata separat. Am reușit ca începând din luna aprilie să avem un ambalaj 100% prietenos cu mediul, o punga realizata din amidon din porumb și solubilă în apa. Fiecare comandă pleacă de la noi într-o plăsuță de bumbac pe care copii adora să o folosească ulterior la joaca, plimbări sau cumpărături.

În cazul în care nu ai achiziționat până acum haine din bambus pentru cei mici, sunt sigură că te vei răzgândi, după ce ai aflat ce beneficii are.

Magazinul Raze de Soare poate fi găsit doar online, pe Facebook, Instagram sau pe site-ul web razedesoare.ro, iar dacă ai nelămuriri cineva te poate ajuta pentru a alege mărimea potrivită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *