5 jucării Montessori pentru toate vârstele

De ce jucării Montessori?

Cu siguranță dacă ați achiziționat jucării și activități pentru cei mici în ultimii ani, ați întâlnit și termenul de jucării Montessori.

Metoda de educație Montessori există de peste 100 de ani, dar a câștigat multă popularitate în ultimul timp și a devenit una dintre tendințele de educație ale secolului 21.

Unul dintre primele lucruri pe care le observi atunci când compari jucăriile Montessori cu alte jucării de pe piață este că acestea sunt foarte simple. Nu au baterii și butoane interactive care ar crea sunete sau lumini artificiale.

Motivul principal pentru această simplitate este să nu copleșească mintea copiilor și să le permită să înțeleagă pe deplin scopul jucăriei.

De obicei când ne gândim la jucării Montessori, adesea ne imaginăm rafturi pline cu jucării din lemn. Deși nu orice jucărie din lemn este o jucărie Montessori, este adevărat că aproape toate jucăriile prietenoase cu Montessori sunt jucării din lemn.

Lemnul are multe beneficii. Este un material unic care ne leagă de natură și oferă o experiență senzorială unicată copiilor de toate vârstele.

În plus, este sigur și durabil, ceea ce înseamnă că poate fi folosit de copii de la o vârstă foarte mică. Nu în ultimul rând, lemnul este ecologic și durabil. Așadar, cumpărând jucării din lemn în loc de cele din plastic, faci și ceva pentru un mediu mai curat.

Pentru că aceste tipuri de jucării au devenit preferatele lui Vladimir de-a lungul timpului, vă las mai jos, 5 recomandări de jucării Montessori pentru toate vârstele, pe care noi le-am găsit pe site-ul Caratoys.ro.

Jucarie Montessori de tras melc curcubeu

Această jucărie este una fără vârstă, poate fi folosită chiar și înainte de vârsta de 1 an a celui mic, dar și de copilași mai mari, cum este Vladimir.

Este o jucărie care dezvoltă motricitatea, stimulează inteligența creativă, iar cei mici pot învăta culorile.

Este extrem de drăguță sub forma de melc cu o cochilie curcubeu. Melcul reprezintă mama, iar deasupra cochiliei acesteia este un bebe melc.

Ce poate face cel mic?

 • Jucărie de tras, cu sfoară, sub forma de melc/curcubeu pastel
 • Semicercurile curcubeu pot fi suprapuse, stivuite sau se pot aranja în diferite forme
 • Puiul de melc este detașabil, putând fi folosit ca figurină pentru orice joc de imaginație

Turn Montessori din lemn 6 cuburi

O activitate perfectă pentru cel mic să dezvolte capacitatea de secvențiere și asociere. Cuburile se suprapun formând un turn înalt ce îl ajută să învețe relațiile de mărime și ordine a obiectelor.

Fiecare cub are desene pe toate fațetele, ilustrații cu animale și cifre. Cu ajutorul acestei jucării educative Montessori, copiii învață noțiuni geometrice de bază și diferențele dintre dimensiuni și greutăți. Cubul cu cifra 1 este mult mai mic și mai ușor decât cel cu cifra 6.

Camion din lemn Montessori multifuncțional

5 jucării Montessori pentru toate vârstele Mama lui Vladimir 6

Dacă celor mici le plac mașinile și să meșterească, această jucărie este pentru ei cu siguranță. Are funcție de banc cu scule și poate fi montat și demontat de copiii curioși. În plus, roțile sunt funcționale, iar cel mic îl poate plimba prin casă.

Camionul din lemn include:

 • ciocan
 • cuie din lemn
 • șuruburi
 • șurubelniță
 • componente ale camionului se pot monta/demonta cu ajutorul șuruburilor incluse

Camionul stimulează capacitatea copilului de coordonare mână-ochi dezvoltând îndemânarea, dexteritatea și creativitatea copilului.

Joc Montessori pescuit magnetic

Pe site-ul Caratoys.ro găsiți acest joc în două teme:  Animale Marine și Animale Sălbatice.

Animăluțele sălbatice și cele marine au la mijloc un buton magnetic, și acestea pot fi “pescuite” cu ajutorul undițelor care au în capăt un magnet.

Fiecare set vine cu două undițe, așa că te poți juca și tu cu cel mic!

Cub multifuncțional 5 în 1

Cubul educativ multifuncțional este o jucărie de care cel mic nu se va putea plictisi prea rapid.

Această jucărie cu activități îl va ajuta pe cel mic să își dezvolte coordonarea mână-ochi, abilitățile motorii fine ale mâinii, gândirea logică și asociativă, îndemânarea și primele noțiuni despre forme/culori/animale.

Este o jucărie educativă care poate fi folosită o perioadă îndelungată de timp, pe măsură ce micuțul dobândește noi achiziții.

Cubul are 5 funcții:

 • labirint 3D cu bile colorate
 • mecanism roți zimțate pentru observarea principiului cauză-efect
 • labirint plan cu doua forme – copacul
 • ceas în formă de bufniță
 • panou cu expresiile feței

Cu siguranță vă va face cu ochiul cel puțin un joc din cele recomandate în articol, și cel mic va fi mai mult decât încântat să primească o astfel de jucărie Montessori.

Pentru că urmează să vină iepurașul, dacă folosiți codul VLADIMIR pe site-ul caratoys.ro, aveți 10% reducere la întregul coș de cumpărături până pe 16 aprilie.

Spor la cumpărături!

4 comentarii la „5 jucării Montessori pentru toate vârstele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *