5 idei de activități și jocuri pentru copiii peste 2 ani

5 idei de activități și jocuri pentru copiii peste 2 ani 7

Mulți dintre voi m-ați întrebat despre idei de activități și jocuri pentru copii. Cu ce îl țin ocupat pe Vladimir când nu ieșim afară și cum asociem jocul cu învățarea.

Fiecare copil trebuie să conștientizeze, încă de la vârste mici, că poate fi distractiv să înveți. Activitățile educative distractive pentru copii oferă o doză semnificantă de învățare și divertisment.

Cei mici sunt într-o continuă dezvoltare, prin urmare cele mai bune jocuri sunt adesea cele care le oferă o provocare. Secretul în a ține pasul cu energia lor nelimitată stă în găsirea unor jocuri care să îi facă nerăbdători și entuziasmați. Dacă ai nevoie de inspirație, iată câteva dintre cele mai bune idei de activități și jocuri pentru copiii peste 2 ani pe care le-am găsit la Educlass.ro.

Cutie abecedar

Nu este niciodată prea devreme să îi prezinți alfabetul celui mic. Cutia abecedar conține 27 de cărticele  pentru fiecare literă. În interior cărticica are o imagine, cuvântul în română și engleză . Pe prima pagină este litera. Pe ultima pagină este o ghicitoare. Fiecare carte are 8 pagini. Filele sunt rezistente, astfel sunt potrivite și pentru copilași mai mici.

Pe Vladimir l-au ajutat să își mărească vocabularul cu noi cuvinte și să recunoască mult mai ușor literele. În plus, ghicitorile sunt foarte distractive!

Planșe cu stickere reutilizabile

Primul meu set de stickere conține 6 planșe cu scenarii diferite unde cel mic poate să pună stickerele cum dorește și să creeze ce poveste vrea. Partea bună este că sunt reutilizabile, și se pot lipi doar pe planșe. Așa că nu veți avea stickere lipite în toată casa.

Water Magic: Carte de colorat

Vladimir este foarte impresionat de cărțile de colorat cu apă. Și trebuie să recunosc că și eu, mai ales că nu se poate murdări el sau pereții. În plus, este foarte utilă în călătorii, îl va ține ocupat pe cel mic.

Cărticica este foarte simplu de folosit:

Umpleți stiloul cu apa, apoi colorați pe pagini. La contactul cu apa și pe măsură ce colorați, imaginile ascunse vor apărea pentru a fi descoperite de cei mici. După colorarea paginilor, în aproximativ 10-15 min acestea se usucă, revenind la imaginea alba inițială, după care puteți să o luați de la capăt. 

Set pentru sortat – Dinozauri jucăuși

Vladimir adoră dinozaurii. În set găsești 10 specii de dinozauri, câte 6 din fiecare familie. Este ideal pentru activități de sortat, numărat, recunoaștere a diferitelor specii și jocuri de rol pline de imaginație.

Joc Montessori – Ferma 3D

Este un joc 3 în 1: un joc de memorie, puzzle și o carte distractivă. Vladimir adoră puzzle-urile, și dacă sunt cu animale, cu atât mai bine. Jocul conține un puzzle mare și încă 8 mai mici, perfecte să îl țină ocupat pe cel mic o bună perioadă de timp. Nu se va plictisi nici când veți construi împreună ferma 3D.

Până pe 30 iunie este activ un concurs pe pagina mea de Instagram, unde poți câștiga Joc Montessori – Ferma 3D. Îl găsești aici.

Pe Educlass.ro găsiți multe idei de activități și jocuri pentru copiii peste 2 ani și nu numai.

11 comentarii la „5 idei de activități și jocuri pentru copiii peste 2 ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *