4 sfaturi pentru pregătirea copilului la vizita medicală

Vizita medicala poate fi un motiv de stres pentru părinți și copii. Vladimir până de curând mergea cu plăcere la vizitele periodice la pediatru. La începutul anului trecut, pediatrul a administrat doza 2 a vaccinului Varilix, iar la următoarea vizită a început să își amintească ce s-a întâmplat.

Sub nicio formă nu a vrut să stea să îl consulte. Evident, îi era teamă de o altă înțepătură.

Așa că a trebuit să găsesc câteva soluții pentru următoarele vizite medicale.

Joc de rol – trusa doctorului

Am achiziționat o trusă medicală care conține obiectele folosite la consultul pediatric.

Puteți alege jucăriile lui preferate, să vă imaginați un cabinet medical și împreună puteți consulta „pacienții”. Fiecare jucărie va avea o altă problemă de sănătate, iar cel mic va încerca să le facă bine. În acest fel, va realiza că rolul medicului este acela de a ajuta și nu de a face durere.

Programarea la medic să fie la o oră când cel mic este odihnit

Știi când copilul tău are orele de masă, somn sau când este morocănos. Programează consultațiile atunci când știi că vor fi cele mai mari șanse ca cel mic să aibă o bună dispoziție. Pentru noi, asta este de obicei dimineața.

Pregătește în avans vizita

Vorbește cu cel mic legat de ce se va întâmpla la consult. De exemplu, dacă este o vizită de rutină, spune-i că doamna doctor se va uita în urechiușe, în gât, va verifica burtica și va asculta inimioara.

Dacă știe deja ce se va întâmpla, nu va mai plânge și va fi liniștit.

Fii sinceră!

Dacă trebuie să îi fie recoltate analize sau să i se facă un vaccin, spune adevărul despre ce se va întâmpla la vizita medicală. Dacă îi spui că nu va durea, când de fapt doare, își va pierde încrederea în tine.

Pentru a ameliora durerea în momentul în care acul străpunge pielea puteți folosi o cremă anestezică.

Romla

De Romla auzisem încă de când eram însărcinată. Așa că am cumpărat un tub chiar de la nașterea lui Vladimir pentru momentele când trebuia să mergem la vaccin sau la recoltare de sânge.

Trebuie aplicată o cantitate suficientă de cremă pe locul unde va fi înțepat cel mic (întrebăm întotdeauna medicul) cu aproximativ 1 oră înainte. Apoi puneți o folie de plastic peste. Și asta este tot.

Cel mic nu va simți înțepătura acului, dar va simți serul. Tot este dureros, dar va fi mai ușor de suportat.

Voi ce metode aveți pentru ca cel mic să nu se sperie de vizita medicală?

39 de comentarii la „4 sfaturi pentru pregătirea copilului la vizita medicală”

  1. Dascalescu Andrada Sorina Atnana

    Mulțumim pentru sfaturi! Foarte utile pentru orice mămică!! 🥰
    De oriunde avem de învățat câte ceva

  2. Si eu intenționăm
    sa ii aplic o crema inainte de vaccin, dar dr a fost de parerea ca nu funcționează, pentru ca au mai incercat mamici. Cred ca daca se respecta instfuctiunile cu siguranta functiona.

  3. Buna ziua,foarte util ceea ce ați scris, chiar nu știam cum sa imi pregătesc fetita de o viitoare vizita la cabinetul stomatologic, cu ajutorul sfaturilor dumneavoastră sigur voi reuși sa o fac sa aibă încredere în mine și în doctorul stomatolog ca vizita va fi una plăcută dacă si noi contribuim la starea psihica a copilului. Va mulțumesc o zi frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *